BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Demirtaş'tan Cemil Çiçek'e sert yanıt!

BDP Genel Başkanı Demirtaş'tan Baydemir için "Organları yer değiştirmiş adam" sözüne yanıt.

Abone ol

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in "... belediye binamızın önünde ay yıldızlı Türk bayrağımızla sarı-kırmızı-yeşil bayrağımız dalgalansa ne olur" sözlerine "Organları yer değiştirmiş adam" diyerek tepki gösteren Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'e yanıt gecikmedi.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Birinin organı yer değiştirmişse o da sizin Rize Belediye başkanınızdır. Bizim belediye başkanımız onurluca bir girişim yapmıştır. Eğer bu konuda bir öneriniz yoksa o zaman susun" dedi.

AK Parti'nin ihraç istemiyle disiplin kuruluna verdiği Rize Belediye Başkanı Kürt kuma önerisi ile gündeme gelmişti.

Demirtaş Van Çaldıran ile Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçelerinde halka seslendi. Boykot çağrısını yineleyen Demirtaş Başbakan Erdoğan'a yüklendi. Demirtaş, "Erdoğan diyor ki 'BDP tabanı bize oy verecek.' Bizde diyoruz bu topraklarda AKP mi kaldı? Erdoğan halktan büyük bir cevap almayı hak ediyor. Kimse bir halkın kendi anavatanında dilini, kültürünü yasaklayamaz. Tayip Erdoğan halkımızın taleplerini kabul etmese halkımız da onu kabul etmeyecektir" dedi.

DEMİRTAŞ BAYDEMİR'E SAHİP ÇIKTI

Kürt halkının kendi yerel yöneticilerini kendisi seçmek istediği için anayasal güvence istediğini de dile getiren Demirtaş, Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in Baydemir'e yönelik sözlerine de tepki göstererek şunları söyledi:
"Sayın Baydemir Demokratik Özerliği savunduğu için kıyametleri koparıyorlar. Bizim belediye başkanımız ciddi bir öneri yaptı. Ya siz? Eğer burada birinin organı yer değiştirmişse o da sizin Rize Belediye başkanınızdır. Bizim belediye başkanımız onurluca bir girişim yapmıştır. Eğer bu konuda bir öneriniz yoksa o zaman susun."