BIST 10.677
DOLAR 32,23
EURO 35,06
ALTIN 2.447,41
HABER /  GÜNCEL

Rüyasında soyunan karısını öldürdü!

Rüyasında karısının ve kızının soyunduğunu gördü... Öfkeli adam gece yarısı karısını ve kızını boğarak öldürdü!..

Abone ol

Ümraniye’de psikolojik rahatsızlığı olduğu belirtilen Sebahattin Alkan, önce eşi Ruzkat Alkan’ı (48) ardından da misafirliğe gelen iki aylık hamile kızı Sevgi Aslan’ı (22) uykuda elleriyle boğarak öldürdü.

Dudullu’da oturan Sebahattin Alkan (48), dün 03.00 sıralarında uyuyan eşi Ruzkat Alkan’ı, daha sonra evli bir çocuk annesi kızı Sevgi Aslan’ı elleriyle boğdu.

Alkan daha sonra bir üst katında oturan ağabeyinin yanına çıkıp durumu anlattı. Polisin gözaltına aldığı Alkan’ın karısını ve kızını “rüyasında soyunduklarını gördüğü” gerekçesiyle öldürdüğünü söylediği ifade edildi.

Tutuklanan Alkan’ın, bir tarikata bağlı olduğunu söyleyip, “Kötü niyetli kişiler tarafından evim, yatak odam gözetleniyor” dediği öğrenildi. 

BABAM ÖLDÜRECEK MESAJI

Cinayet evine ilk olarak giren komşu Nurullah Sezgin, Sevgi Aslan’ın mesaj atarak dayısından yardım istediğini öğrendiklerini söyledi.

Sezgin, “Dayısına, ‘Babam bizi öldüreceğini söylüyor’ şeklinde mesaj yollamış. Ancak daha önce de böyle tehditlerde bulunduğu ve evde kesici aletler bulunmadığı için aile yakınları rahat davranmış” dedi.

İNTİHAR ETTİ, MÜDÜR PATLADI... AYRINTILAR DİĞER SAYFADA...

[PAGE]

Tekirdağ'da sevgilisiyle yaşadığı sorun nedeniyle 8'inci kattan atlayan ve Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek’in geç kaldıkları için azarladığı sağlık ekiplerince ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan üniversite öğrencisi 19 yaşındaki Çisil Akyüz kurtarılamadı.

Annesi Sevil Vardarlı ile babası Muharrem Akyüz'ün boşanmasının ardından sıkıntılı günler geçiren 9 Eylül Üniversitesi Amerikan Dili ve Edebiyatı 2'inci sınıf öğrencisi Çisil Akyüz, iddiaya göre 2 gün önce İzmir’deki Çağrı adlı erkek arkadaşı tarafından da terk edildi.

Bunun üzerine bunalıma giren Çisil, annesi ve ablasının evde olmadığı sırada oturdukları Yüzüncü Yıl Mahallesi Batı Sokak üzerindeki 8 katlı Murat Sitesi C Blok’un çatısına çıktı. Çevredekiler ise durumu polise bildirdi. Burada Çisil Akyüz kendisini terk eden sevgilisi Çağrı ile son defa telefonla görüştü. Telefonu kapattıktan sonra çatıya koyan Çisil, polisin tüm ikna çabalarına rağmen kendisini boşluğa bıraktı.

Yere çakılan genç kız ağır yaralandı. Bu sırada çağrılan ambulansın hala gelmesesi üzerine vatandaşlar 112 Hızır Acil Servisi’nde telefona bakan görevliye tepki gösterdi.

ALLAH BELANIZI VERSİN

Olay yerinde bulunan polis ekipleri durumu Tekirdağ Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek’e bildirdi. Bunun üzerine 2 oğlu ve üniversite 2'inci sınıfa giden 19 yaşında bir kızı bulunan Tekirdağ Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek hemen olay yerine geldi. Yerde genç kızı kanlar içinde gören Çelikbilek, sağlık ekiplerini göremeyince çılgına döndü.

Telsizle polis haber merkeziyle konuşan Çelikbilek, “Ağzımı bozacağım oğlum, nerede oğlum bunlar nerede? Allah belasını versin bunların nerede bunlar?” diye tepki gösterdi.

Haber merkezindeki görevli ise, “Sayın müdürüm sanayi caddesi üzerinde olduklarını bildiriyorlar” dedi. Bir süre sonra ise ambulans sitenin önüne geldi. Ambulansın yanına giden Necdet Çelikbilek, görevlilere “Neredesiniz be neredesiniz, Allah belanazı versin” diye tepki gösterdi.

GENELGE CİNAYETİ... AYRINTILAR DİĞER SAYFADA...

[PAGE]

Işıldak çiftinin tüp bebek tedavisinden sonra kavuştuğu bebeğin yoğun bakım kuvözüne konulması gerekti. Hastanede kuvöz vardı ancak değişen özel hastane yönetmeliği yüzünden doktor atanamadığı için servis kapalıydı. Ezgi bebek Samsun’a götürülürken yolda can verdi.

Trabzon'da 5 yıllık evli Cemil (34) ve Keriman Işıldak (28) çifti, çocukları olmadığı için tüp bebek tedavisi görmeye başladı.

Hamile kalan Keriman Işıldak, geçtiğimiz salı günü Özel Karadeniz Hastanesi’nde sezaryenle bir kız çocuğu dünyaya getirdi. Ancak Ezgi bebek doğumun ardından “yaş akciğer” rahatsızlığı yüzünden kuvöze konuldu. İkinci gün durumu ağırlaşan minik kız için solunum cihazının da bulunduğu yoğun bakım kuvözü aranmaya başlandı.

Ancak Trabzon’daki 5 hastanede boş yoğun bakım kuvözü bulunamadı.

Samsun’da bir hastanede boş kuvöz bulunduğu belirlenince, hava ambulansı ile gönderilmek istendi. Ancak bebeği Samsun’a yaklaşık yarım saatte götürebilecek hava ambulansı arıza yaptı. Arızanın giderilmesi 3-3.5 saat süreceği için Ezgi bebek, ambulansla 346 kilometre mesafedeki Samsun’a sevk edildi. Ancak 55 saat mücadele eden küçük bedeni daha fazla dayanamadı ve Ezgi bebek yolda hayatını kaybetti.

RET CEVABI ALDIK

Işıldak çifti bebeklerinin ölümüyle yıkılırken, doğumun gerçekleştiği Özel Karadeniz Hastanesi’nde Ezgi’nin hayatını kurtarabilecek yoğun bakım kuvözünden 12 adet bulunduğu ortaya çıktı. Ancak kuvözlerin bulunduğu Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi 7 aydır faaliyete geçirilemiyordu. Çünkü 2008’deki yönetmelik nedeniyle özel hastanelerde doktor çalıştırılması için Sağlık Bakanlığı oluru gerekiyordu.

Başhekim Dr. Burhan Eyüpoğlu olayla ilgili şunları söyledi: “Bakanlığın genelgesi yüzünden servisimiz 7 aydır boş duruyor. Her ay iki kez Sağlık Bakanlığı’ndan istek yapıyoruz. Hep ret cevabı veriyorlar. Yönetmeliğin değişmesi gündemde. Değişirse boş duran servisimizi açacağız. Benim o üniteyi aktif hale getirmemiçin 1 doğum uzmanına ve 4 pratisyen hekime ihtiyacım var.”

YÖNETMELİK NE DİYOR?

Sağlık Bakanlığı’ndan ön izin almadan özel hastane açılamayacak.

Özel hastanenin hangi bölgede, ne kadar insan gücüyle ve teknolojik yatırımla açılacağına da bakanlık karar verecek.

Sağlık Bakanlığı her yıl ekim ayında özel hastane açılmasına izin verdiği alanları ilan edecek. Özel hastane kurmak isteyenler bakanlığa kasım ayına kadar başvuracak.

Belirlenmiş bir bölgeye birden fazla talep olursa kurumlar arasında çekiliş yapılacak.

Varolan özel hastaneler de bakanlıktan izin almadan doktor alamayacak, teknoloji yatırımı yapamayacak.

MİMAR İREM'İN ÖLÜMÜNDE KOKAİN ŞÜPHESİ... AYRINTILAR GELİYOR...

[PAGE]

Bakırköy Osmaniye’de önceki gün ailesinin kiraya vereceği boş evde ölü olarak bulunan 25 yaşındaki mimar İrem Ayan’ın ölümüyle ilgili iki kişi tutuklandı.

İddiaya göre, Bakırköy Asayiş Büro dedektifleri, boş olan evde bira şişelerinin yanı sıra kokain buldu. İrem’in son görüştüğü arkadaşlarını araştıran polis, Tanyer A. (22), ile Ferhat K.,’yı (19) gözaltına aldı.

Öldüğünde İrem’in yanında olduğu öne sürülen iki genç iddiaları reddetti ancak “uyuşturucu temin etmekten” tutuklanarak cezaevine kondu. Genç kızın kesin ölümsebebini Adli Tıp Kurumu belirleyecek.

EVDEKİ 8 ERKEĞİN "MİSAFİR"OLDUĞUNA İKNA EDEMEDİ... AYRINTILAR DİĞER SAYFADA...

[PAGE]

Sancaktepe'de fuhuş ihbarını alan polis bir eve yaptığı baskında 3'ü kadın 4 kişiyi göz altına aldı. Baskında 79 yaşındaki bir kadın, oğlu ve geliniyle birlikte bir kadın daha fuhuş yaptıkları ve yaptırdıkları iddiasıyla gözaltına alındı

Edinilen bilgiye göre Yenidoğan Mahallesi Salihbey caddesinde bir evde fuhuş yapıldığı ihbarını alan polis sözkonusu adrese gitti.

79 yaşındaki Şeyda C.'ye ait olduğu öğrenilen evde Şeyda C'nin gelini Çeşminaz C (44), eşi Öztürk C (54) ve Hatice P (36) adlı kadın gözaltına alındı. Baskında evde para karşılığı ilişkiye girme amcıyla bulundukları ileri sürülen 8 kişi Savcının talimatıyla serbest bırakılıdı. Polis ev sahibi yaşlı kadınla birlikte diğerlerini gözaltına alıp Sancaktepe Asayiş Büro Amirliğine götürdü.

Polisin evde yaptığı incelemede çok sayıda prezervatif buldu. Polisin evde bulunan iki kadının 80 TL karşılığında ilişkiye girdiğini belirlediği öğrenildi. Asayiş Büro Amirliğinde sorguları tamamlanan zanlıla adliyeye sevk edildi.

Fuhuş yaptıkları iddia edilen kadınlar yüzlerini kapatarak suçlamaları kabul etmezken, Öztürk C.'de sorulara, “Benim bir şeyim yok" diye cevap verdi.

OĞLUMLA GELİNİME MİSAFİR GELMİŞLER

Fuhuş operasyonunda gözaltına alınan 79 yaşındaki Şeyda C. polis merkezinden çıkışta “Benim birşeyden haberim yok, oğlumla gelinime misafir gelmişler" diye seslendi.

Ayakta güçlükle durabilen ve polisin yardımıyla yürüyen yaşlı kadının fuhuş operasyonunda gözaltına alınması şaşkınlık yaratırken, polisten alınan bilgilere göre evinde fuhuş yapıldığından haberi olduğu öğrenildi. Gözaltına alınan zanlılar ekip otolarını bindirilerek adliyeye sevk edildi.

MÜDÜR KOCADAN KOMALIK EDEN DAYAK... AYRINTILAR DİĞER SAYFADA...

[PAGE]



Tekirdağ Vergi Dairesi Başkanlığı Gelir İdaresi Müdürü ve Daimi Takdir Komisyonu Başkanı 42 yaşındaki Mehmet Eyüpoğlu, girdiği kıskançlık krizi sonrası memur eşi 43 yaşındaki Serap Eyüboğlu'nu döverek hastanelik etti.

Yüz kemiklerinde ve kafatasında kırıklar oluşan Serap Eyüpoğlu’nun sağlık durumu ciddiyetini korurken, Mehmet Eyüpoğlu tutuklandı.
Mehmet Eyüpoğlu ile Tekirdağ Defterdarlığı’nda muhasebe memuru olarak çalışan Serap Eyüpoğlu 1 yıl önce evlenerek, Ertuğrul Mahallesi Orduevi Caddesi üzerindeki Maliye Lojmanları’nda oturmaya başladı. Dün akşam saatlerinde evde Eyüpoğlu çifti arasında, Serap Eyüpoğlu'nun ‘çok gezmesi’ nedeniyle tartışma çıktı.

Tartışma kavgaya dönüşünce iddiaya göre Mehmet Eyüpoğlu eşini yumruklamaya başladı. Aldığı darbeler sonrası evin dış kapısını açarak kaçmaya çalışan Serap Eyüpoğlu, çığlıklarını duyan komşuları tarafından kurtarıldı. Olaydan sonra Mehmet Eyüpoğlu koşarak kaçarken, baygın haldeki Serap Eyüpoğlu çağırılan ambulansla Tekirdağ Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

DURUMU AĞIR

Beyin Cerrahi Servisi Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedavi altına alınan Serap Eyüpoğlu'nun travma geçirdiği, yüz kemiklerinde ve kafatasında kırıkların olduğu tespit edildi. Durumu ciddiyetini koruyan kadının ameliyata alınacağı bildirildi. 

Olaydan sonra kaçan Mehmet Eyüpoğlu ise gece saatlerinde avukatı ile birlikte polis merkezine giderek teslim oldu. Kıskançlık sonucu kavga çıktığını ve kendisini tutamayarak eşine birkaç defa vurduğunu söyleyen Eyüpoğlu, sevk edildiği mahkemece ‘Aile fertlerine kötü muamele ve darp’ suçundan tutuklandı. Çıkışta gazetecilerin, ‘Eşinizi niçin dövdünüz, pişman mısınız?’ sorusuna, “Ben kimseyi dövmedim. Öyle bir olay yok. Niye pişman olacağım. Bir şey yapmadım” diye cevap veren Mehmet Eyüpoğlu, Tekirdağ Kapalı Cezaevi'ne konuldu.

2 KEZ KALBİ DURDU, YAŞAMA DÖNDÜRÜLDÜ... AYRINTILAR DİĞER SAYFADA...

[PAGE]

Kocaeli'nin Karadeniz'e sahili olan Kandıra İlçesi'ne bağlı Kumcağız'da dalgaların etkisiyle açığa sürüklenen ve boğulmakta olan 49 yaşındaki Rasim Çıbıkçı'yı son anda burada görev yapan AKUT ekipleri kurtardı.

Sahilde 2 kez kalbi duran ve masajla çalıştırılarak hayata döndürülen Rasim Çıbıkçı'nın yaşam ile ölüm arasındaki bu mücadelesini AKUT ekibi kamerayla görüntüledi.

Sakarya’dan günü birlik yakınlarıyla birlikte denize girmek için Kumcağız sahiline gelen Rasim Çıbıkçı denize girdi. Ancak daha çok Karadeniz'e özgü olan ‘Rip akıntısının' etkisiyle bir anda dalgaların sürüklediği Rasim Çıbıkçı'nın çırpınışlarını gören ve akıntıyı fark eden burada görevli AKUT Kocaeli ekibi hemen zodyak botla yardıma koştu. Ekipler büyük hızla birkaç metre derine doğru inen Rasim Çıbıkçı'yı çekip yukarı çıkarırken sahile getirildiğinde de bir ara nabız alınamadı.

Çağrılan 112 ambülansında görevli kardiyalog doktor hemen kalp masajı yaparak kalbi yeniden çalıştırdı.

Bu çalışmalar sırasında Rasim Çıbıkçı'nın yakınları çığlık çığlığa çırpınırlarken nabzı bir kez daha durdu. Sağlık ekibi yeniden kalp masajı uygulayarak çalıştırıp onu hayata döndürerek Kandıra Devlet Hastanesi’ne götürdü. Rasim Çıbıkçı'nın hayati tehlikeyi şimdilik atlattığı belirtilirken onun bu hayatla yaşam ile ölüm arasındaki bu amansız mücadeleyi AKUT Kocaeli ekibi üyelerinden biri kamerayla görüntüledi.