BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Romanlar referandumda evet diyecek

Referandumda EVET oyu vereceğini açıklayanların arasına çok büyük bir grup daha eklendi.

Abone ol

AK Parti Manisa Merkez İlçe Teşkilatı yetkilileri, Manisa Romanlar Kültür ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret ederek referandumda 'evet' oyu vermelerini istedi. AK Parti Merkez İlçe Başkanı İsmail Önal'ın daha fazla demokrasi için evet oyu kullanmaları isteğine Dernek Başkanı Ali Ortaç olumlu cevap vererek, "Bugüne kadar Sayın Başbakanımız her zaman bizlere destek oldu. AK Parti olarak bize sahip çıktınız. Bizler de 12 Eylül'de gereğini yapacağız ve evet oyu kullanacağız." dedi.

AK Parti Manisa Merkez İlçe Teşkilatı'nın referandum için sivil toplum örgütlerine yaptığı ziyaret turları devam ediyor. AK Parti Manisa Merkez İlçe Başkanı İsmail Önal ve yönetim kurulu üyeleri Fatih mahallesinde bulunan Romanlar Kültür ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret etti. Büyük bir ilgi ile karşılanan AK Partililer 12 Eylül tarihinde yapılacak referandumda anayasa değişiklikleri için Romanlardan destek istedi. Ziyarette konuşan AK Parti Manisa Merkez İlçe Başkanı İsmail Önal, parti olarak etnik kimlik üzerine siyaset yapmadıklarını söyledi. Önal, "AK Parti'nin en büyük ilkelerinden birisi etnik kimlik siyasetine karşı olmasıdır. Bu ülkede her etnik yapıdan gelen veya farklı inanıştan gelen insanlar bir ve bütündür, kardeştir, iç içedir, hısım akrabadır, et ve tırnak gibidir. Terör örgütü onca terör eylemine rağmen insanımızı birbirine düşürmeyi başaramamıştır. Ama birtakım provokatörler, bir takım karanlık eller, kaos üretmek için insanlar arasındaki ticari ilişkilerden, birtakım şahsi münasebetlerden, kişilerle ilgili farklı anlaşmazlıklardan çok farklı siyasal sonuçlar çıkarma ve insanlarımızı tahrik ederek, provoke ederek farklı noktalara çekme gayretleri var. Bu millet sağduyu ve basiret sahibidir, kardeşlikten birlikten yanadır. Bu birlik ve kardeşliği bozmak isteyen kim olursa olsun onlara bugüne kadar fırsat vermemiştir, bundan sonra da vermeyecektir." dedi.

Anayasa değişiklikleri ile ilgili de bilgi veren Önal, bu değişikliklerle birlikte kadınların AB standartlarda anayasal haklara kavuşacaklarını söyledi. Önal, "Çocuk istismarının önüne geçilecek. Yaşlılarımızın şehitlerimizin dul ve yetimlerinin, özürlülerin haklarının anayasal teminat altına alıyoruz. İşçilerimize memurlarımıza yeni haklar getiriyoruz. Anayasada ki anti demokratik yasaları değiştiriyoruz. Milletimizin daha özgür daha demokratik bir ülkede yaşaması için 12 Eylülde evet demeliyiz. 12 eylülde yaşananların bir daha yaşanmaması için , darbelere dur demek için evet demeliyiz." diye konuştu.

ROMANLARDAN DESTEK

AK Parti Manisa Merkez İlçe Başkanı İsmail Önal'ın konuşmasının ardından söz alan Romanlar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Ortaç, anayasa değişikliği ile ilgili süreci yakından takip ettiklerini söyledi. Türkiye'de herkesi kucaklayacak yeni bir anayasa ihtiyacının olduğunu söyleyen Ali Ortaç, bu konuda roman vatandaşlar olarak evet oyu vereceklerini söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür eden Ortaç "Bizler romanlar olarak Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a inanıyoruz. AK Partiye güveniyoruz. Bugüne kadar Sayın Başbakanımız her zaman bizlere destek oldu. AK Parti olarak bize sahip çıktınız. Bizlerde 12 Eylülde gereğini yapacağız. Ülkemizin demokratikleşmesi için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getireceğiz. Evet oyu kullanacağız." dedi.