BIST 10.677
DOLAR 32,24
EURO 34,97
ALTIN 2.442,43
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Avrupa'ya uçak seferleri başladı

Almanya menşe`li Lufthansa Havayolları Şirketi, Yenişehir-Münih seferlerine başladı.

Abone ol

2 Ağustos 2010 itibariyle başlayan seferler, pazartesi, çarşamba ve cuma günleri gerçekleştirilecek. 134 kişilik Airbus tipi uçaklarla Münih-Yenişehir seferi yapacak olan havayolu şirketi, Yenişehir Havaalanı'nı uzun süre sonra tekrar canlandırılacak.

Daha önce bir havayolu şirketinin haftada bir defa Düsseldorf`a sefer koymasının ardından Alman havayolu şirketinin yeni seferleri Bursa`yı dünyaya açacak.

Uçakların yaklaşık 134 yolcu kapasiteli olacağı öğrenilirken, Alman şirketinin Yenişehir-Münih Hattı`ndan olumlu tepkiler alması durumunda ek seferler açacağı bildirildi. Münih üzerinden dünyanın birçok ülkesine direkt uçuş imkanı sunulacağını belirten yetkililer, Bursalıları ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını söyledi. İlk uçakta 124 yolcunun geldiği, 21 yolcunun Münih'e gittiği belirtildi.

Yenişehir Kaymakamı Azmi Çelik, Yenişehir Havaalanı'nın artık kabuğunu kırdığını belirterek, "İnşallah bu seferler rağbet görüp, Yenişehir Havaalanı vasıtası ile Bursalılar dünyanın her yerine uçabilir" diye konuştu.

Seferlerin başlaması münasebetiyle Yenişehir Havaalanı'nda kokteyl verildi. Kokteyle Yenişehir Kaymakamı Azmi Çelik, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdullah Karadağ, Havaalanı Müdürü Recep Pak, TÜRSAB Başkanı Mehmet Akkuş ile çok sayıda davetli katıldı