BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,71
ALTIN 2.401,68
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli'nin yerine Oktay Vural mı?

Gazeteci-yazar Hadi Özışık'a konuşan MHP'li Oktay Vural, bu soruya açıklık getirdi....

Abone ol

İNTERNETHABER.COM - Tecrübeli gazeteci yazar Hadi Özışık'ın BEST FM'de hazırlayıp sunduğu 'Konuşan Türkiye' programının bu sabahki konuğu MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural oldu.

Vural, kendisinin MHP'de genel başkan adaylığı iddialarına kesin bir dille yanıt verdi: Bu MHP'nin yükselişinden ve duruşunundan rahatsız olanların bir senaryosu.  Biz kadro hareketiyiz ve iktidara yürüyoruz...


"Bülent Arınç MHP'lilere bir uyarıda bulundu 'aman Dörtyol'a gitmeyin' dedi. Siz de sert tepkide bulundunuz. Hatta Arınç'ın yüzünde nur yok dediniz...

Gerçekten ruhani bir görüş değil bu. MHP'liler Dörtyol'a gitmesin ne demek? Böyle birşeyi nasıl ifade edebiliyor? Zaten oranın belediye başkanı bizim partimizden. O zaman Başbakan da Hatay'a gitmeseydi!. Orada tahrikçiliği yapacaklar, MHP başka partiyle aynı kefeye koyan zihniyeti kınıyorum. Bu zihniyet BDP'yle MHP'yi aynı kefeye koyan bir zihniyet. Biz MHP olarak oradayız. Milletvekillerimizden inceleme heyeti oluşturduk

Milletvekelleri heyeti oraya gidip ne yapacak?

Bunla ilgilidevletin yetkili görevlileriyle görüşecek. Orası vatan toprağı değil mi? Bülent Arınç, 'MHP'liler gitmesin' falan diyor, biz devletimizin orada görev yapmasını isteyen bir partiyiz. MHP bu ülkenin birlik ve bütünlüğünü muhafaza eden partiyi başka partiyle mukayese edemez. Onun haddine mi MHP'ye BDP'yle aynı görmek. Onlar sayın Başbakanı BDP'yle eşit tutsun.

BDP'nin Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir, hafta sonunda çok ilginç açıklama yaptı. Cemil Çiçek de sert bir karşılık verdi. Baydemir 'Diyarbakır Belediye Başkanlığı'nın önündeki Türk bayrağının yanında Kürt bayrağı dalgalansa ne olur' dedi.

Aslında bu açılım süreci içerisinde Türkiye'nin ulus devlet ve üniter yapısı tartışılır hale geldi. Milletimizin adı, devletimizin adı tartışılıyor, cumhuriyetimizin adı tartışılıyor. Bugün geldiğimiz noktada açılımın hangi noktalara kadar götürüldüğü göstermesi kadar çok anlamlı. Sayın Başbakanın Türkiye'de '27 etnik grup var istenirse eyalet düzenlemesi yapılabilir' sözleri, Kenan Evren'in 'federasyonlar oluşabilir' düşünceleri, bunlara bakıldığında Türkiye bir şeylere hazmettirilmek isteniyor. Biz bu devletin ayyıldızlığı bayrağını milli mücadele ile göndere çektik. Doğusuyla batısıyla yaptık bunu. Bütün bunlar demokratik özerklik adı altında milli egemenliği bölme hareketleridir. Bunlar bir çözüm olarak Türkiye'ye dayatılmaktadır. Egemenliğimizin bölünmesi kimsenin haddi değil. Bunlar kim oluyorlar da bunu söylüyorlar. Dolayısıyla tepkileri haklı görüyorum. Milletimizin tek bayrağı vardır.

Her şeyin başı açılım diyorsunuz

Bunlar sadece benim iddialarım değil. Ben delillerimi ortaya koyuyorum.

Açılımın mimarlarından birisi olan Cemil Çiçek en sert tepki Baydemir'e gösterdi.

Gelinen nokta bu. Siz Habur'dan girerken teröristleri ağırlarsınız, onların özerklik taleplerinin dile getirilmesine tepki koymazsanız. AKP'lerin ifadelerine bakıldığı zaman aslında Türkiye'de üniter yapısını bozacak bu tür taleplere uygun bir zemin oluşturdu. Bu Türkiye'de BOP projesi çerçevesinde yapılan bir girişimdir. Bu projenin eş başkanı Sayın Başbakandır. Sayın Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in tepkisini doğru ve haklı buluyorum.

Hafta sonunda bir yazar iki tane makale kaleme aldı. MHP'de yeni bir dizayn sözkonusu olduğu yazıldı. Reha Muhtar, sizin MHP Genel Başkanı olacağınızı söyledi. Sanki bir adımlar atılıyor. Sizin adınız öne çıktı bu noktada?

MHP üzerinde çok büyük oyunlar oynandığı belli. Neden oyun oynanıyor? MHP kontrol edilemiyor, MHP üzerinden operasyonel bir şey geliştiremediler. MHP birtakım davaların ne savcısı, ne hakimi ne de avukatı oldu, demokrasiyi savundu. Türk milletini bölmek için direnç olan MHP'nin üzerinde bu tür oyunlar oynanıyor. MHP'nin çeşitli illerdeki kadroları, MHP'yi sokakta gösterme gayretleri...

Sizin adınız niye ön plana çıkıyor

Benim olmasa başkasını çıkaracaklar. Biz sayın genel başkanımızı Başbakan yapmaya niyetliyiz. Tek başına iktidar hedefimiz var. Ben bu partinin sözcüsüyüm neticede bu iddialar karşısında gülüp geçiyorum. Biz bir kadro hareketiyiz. Asıl amaç benim ismim değil, asıl amaç sayın genel başkanımızın duruşundan rahatsız olanlar var. Son zamanlarda çeşitli partilerde komploya dayanan siyaset anlayışı var.

Deniz Baykal'ın kaset olayından mı bahsediyorsunuz

E tabi. Sadece CHP'yle sınırlı değil. Demokrat Parti'den Saadet'e kadar çeşitli mihrakların ilgi odağı. Biz bir kadroyuz. Sayın genel başkanımızın liderliğinde siyasal mücadeleyi yürütüyoruz. Görev bölümümüz vardır. Bunun dışında MHP'nin yükselişinden ve duruşundan endişe ediliyor. Bu teoriler o yüzden ortaya çıkıyor.

Siz yükselişten bahsederek kulaktan kulağa fısıldanan bir şey var, MHP yavaş yavaş barajın altına doğru gidiyor diye ifadeler var....

MHP üzerinde oynanan oyunlar açısından bu iddianın ne kadar önemli olduğu ortaya çıkıyor. MHP'den niye rahatsızlar, Ermeni açılımına tepki koydu. MHP antidemokratik unsurların kullanımını engelledi. Dün Aydın'da gördük, muhteşem bir miting düzenledik. Müthiş bir heyecan var sokaklarda. MHP'nin oyları niye düşsün. Emeklilerin durumu çok mu iyi, işsizlik mi azaldı. Bütün bunlara bakıldığında sosyolojik anlamıyla MHP'nin temel düşüncelerinin haklı çıktığı bir ortamda MHP'nin oylarını düşük göstermek psikolojik harekattır.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun gelişiyle değişim oldu mu? Oy artışı oldu mu?

Oy artışı görmüyorum ama Kılıçdaroğlu ile bir dinamiklik kazandığını söyleyebilirim. Bunun dışında AKP ile CHP'yi yakınlaştıran senaryoların benimsendiğini ifade edebilirim. Siyaset mühendisliğinin CHP-AKP birleşmesine yönelik yeni bir dizayn araşı içinde olduğunu gördüğümü söyleyebilirim.