BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,71
ALTIN 2.401,23
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Gürsel Tekin'in seçiminde yeni kriz

CHP'de yaklaşık 2 aydır tartışma konusu olan Gürsel Tekin düğümü 4 Ağustos'ta çözülecek mi?

Abone ol

CHP'nin kritik kongresinin yapıldığı 23 Mayıs'tan bu yana parti içinde büyük tartışmaya neden olan Gürsel Tekin krizinde son aşamaya gelindi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 4 Ağustos'ta toplanacak Parti Meclisi'nde Tekin'i MYK için önerecek. Ardından da Genel Başkan Yardımcılığına getirecek. Ancak bu işin o kadar kolay olmayacağı görülüyor. Çünkü kulislerde başka bir adayın da çıkabileceği konuşuluyor. Tekin’in karşısında aday olabileceği düşünülen isim CHP İstanbul Milletvekili, Parti Meclisi üyesi Çetin Soysal.

İLK TEPKİ MENGÜ'DEN

CHP lideri Kılıçdaroğlu MYK üyeliği için Gürsel Tekin’i önereceğini söyledikten sonra ilk tepki MYK üyesi Şahin Mengü’den gelmişti. Oylamada sıkıntı yaşanabileceği uyarısında bulunan Mengü, "Parti Meclisi’ne isim empoze edeceğini sanmıyorum. Ama teklif edebilir. Parti Meclisi’nin kararının ne olacağı şimdiden bilinemez” dedi.

SAV'A GÖRE TEKİN'İN İŞİ KOLAY DEĞİL 

Hürriyet gazetesinden Şükrü Küçükşahin de bugünkü köşe yazısında CHP Genel Sekreteri Önder Sav’ın bu konudaki düşüncelerini yazdı. Küçükşahin’in aktardığına göre Sav’ın Tekin’in adaylık süreciyle ilgili görüşü şöyle:
“Her zaman, böylesi seçimlerde bir risk vardır. Ben Sayın Genel Başkanı üzecek hiç bir davranış içinde bulunmam. Oylamayla ilgili Genel Başkan’ın sözleri üzerine de bir şey diyemem; ancak bazı PM üyeleri Gürsel Tekin’e karşı çok tavırlı”

Sav’a Tekin’e MYK üyeliğinin 2 ay önce önerildiği hatırlatıldı. Sav bu konuda da, “Bu öneri yapıldığından itibaren Tekin daha dikkatli davransaydı işi daha kolay olurdu. PM oylarına bizim ambargo koymamız mümkün değil” yanıtı verdi.

KILIÇDAROĞLU SIKINTI BEKLEMİYOR

Bu konu yurt gezileri kapsamında Ardahan'dan Kars'a geçen Kılıçdaroğlu'na parti otobüsünde yöneltildi.

Kılıçdaroğlu, ''Parti meclisi üyesi Gürsel Tekin'in genel başkan yardımcılığına getirilmesiyle ilgili herhangi bir sıkıntı yaşanıp yaşanmayacağı'' yönündeki soruya ''Ben aday göstereceğim zaten. Parti Meclisine sunacağım'' dedi.
''Başka aday olup olmadığı'' sorusunu ise Kılıçdaroğlu, ''Onu bilmiyorum sonuçta demokraside kurallar vardır. Başka adaylar çıkar mı, çıkmaz mı bilmiyorum. Daha önceki adayları da ben önermiştim, parti meclisinde kabul edilmişti. Sıkıntı olacağını tahmin etmiyorum'' diye yanıtladı.

ÇETİN SOYSAL KARARINI VERMEDİ

Çetin Soysal ise net bir kararı olmadığını söylüyor. Soysal Parti Meclisi üyelerinin durumuna göre karar verecek. Gürsel Tekin ise rahat. Tekin, “Seçimi bekliyorum. Sıkıntı yok” diyor.