BIST 10.111
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.409,93
HABER /  GÜNCEL

Baba Çakıcı'ya protokol mezar

Alaattin Çakıcı'nın babası ailenin kararıyla Zincirlikuyu Mezarlığı'nın protokol bölümüne nakledildi.

Abone ol

Cezaevinde bulunan Alaattin Çakıcı'nın 1980 yılında Gültepe'deki bir çatışmada hayatını kaybeden babası Ali Çakıcı'nın cenazesi, ailenin kararıyla Zincirlikuyu Mezarlığı'nın protokol bölümüne nakledildi. Cenazenin, Ali Çakıcı'nın benzer bir çatışmada hayatını kaybeden yeğeni Necati Çakıcı'ya yakın olması için Zincirlikuyu Mezarlığı'na nakledildiği öğrenildi.

Alaattin Çakıcı'nın amcasının oğlu Necati Çakıcı, 1978 yılında Gültepe'de yaşanan bir çatışma sırasında hayatını kaybetmiş, Alaattin Çakıcı'nın babası Ali Çakıcı da 1980 yılında yine Gültepe'de çıkan çatışmada öldürülmüştü. Olayın ardından Feriköy Mezarlığı'na defnedilen Ali Çakıcı'nın cenazesi, aile kararıyla Zincirlikuyu Mezarlığı'na nakledildi. Alaattin Çakıcı ve annesi Şakire Çakıcı'nın kararının ardından harekete geçen avukatlar, savcılık ve Mezarlıklar Müdürlüğü'nden gerekli izinleri aldı.

İzinlerin alınmasının ardından Ali Çakıcı'nın kabri bugün açıldı. Çıkarılan cenaze, Zincirlikuyu Mezarlığı'na götürülerek, protokol bölümüne defnedildi.

Defin işlemi sırasında Alaattin Çakıcı'nın kardeşi Fahrettin Çakıcı ve aile yakınları hazır bulundu. Fahrettin Çakıcı, "O acıyı tekrar yaşadım" dedi. Aile büyüğü Hüsnü Gülen ise, "1978'de Alaattin Çakıcı'nın amcasının oğlu büyük Gültepe baskınında öldürülmüştü. Alaattin Çakıcı ve annesi böyle bir karar aldı. Bu karar doğrultusunda biz de Ali Çakıcı'yı buraya defnettik. Alaattin Çakıcı, Necati Çakıcı'yı çok seviyordu. Babası Ali Çakıcı'nın da ona yakın olmasını istedi" diye konuştu.

Aile yakını Nizami Kirişçi de, "O dönemler düşman olanlar şimdi dost oldular. Bir daha böyle acılar yaşamak istemiyoruz. Alaattin Çakıcı'nın şu an dışarıda olması gerekir. Eskiden suç işleyip de yeni kanunla yargılanan tek kişi Alaattin Çakıcı'dır. Onun serbest bırakılması gerekir" ifadelerini kullandı.