BIST 9.699
DOLAR 32,51
EURO 34,78
ALTIN 2.422,87
HABER /  MEDYA

Kılıçdaroğlu'na olay soru: Neden susuyorsun tayini mi bekliyorsun!

MİT TIR'ları olayında FETÖ kumpasına alet olmakla suçlanan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Sabah gazetesi yazarı Salih Tuna'nın hedefindeydi.

Abone ol

MİT TIR'ları kumpasında suçüstü yakalanan ABD, Ankara Büyükelçisi John Bass'ı apar topar Afganistan'a tayin etme kararı aldı.

Savcılığın ABD Büyükelçiliği'nden FETÖ imamlarıyla hangi görevliyle ne görüştüğüne dair bilgi talebine yanıt vermeyen Bass tepkilerin odağında.

İşte bu sıcak gelişmeyi bugünkü yazısında değerlendiren Sabah gazetesi yazarı Salih Tuna, "Anlaşılan... Bass, cevap yerine tayinini beklemiş! Peki... Kılıçdaroğlu neyi bekliyor?" diye soruyor.

"Neden susuyorsun tayini mi bekliyorsun!" başlıklı köşesinde yazar, eleştiri oklarını CHP liderine yöneltiyor.

"(...)Kaç gün geçti CHP Genel Başkanı hiçbir şey demedi.
Diyemez! Çünkü dediği an, MİT TIR'ları kumpasında oynadığı fonksiyondan "kontrollü darbe" martavalına kadar her şeyi dermeyan etmesi gerekir.

Üstelik mesele burda da kapanmaz. CHP genel müdürlüğüne nasıl tayin edildiğini de artık itiraf etmesi icap edebilir. Öyle "maskeli adamlar kaset getirdi ben de izledim" demekle olmaz. Bir de bakar ki, o maskeli adamlar maskemiz yoktu der, dımdızlak ortada kalır. O kadar ki hiçbir tayin de onu kurtaramaz."

NE OLMUŞTU?

FETÖ imamlarından firari Bayram Andaç'ın 20, 24 Ocak ve 21 Şubat 2014 arasında 5 kez, Muharrem Gözüküçük'ün de 6 Mart 2014'te 2 kez ABD Büyükelçiliği'ni aradığı (kaç dakika kaç saniye görüşüldüğüne kadar) tespit edilmişti. İstanbu Cumhuriyet Başsavcılığı, MİT TIR'ları kumpasında olay yerinde bulunan FETÖ imamlarının, ABD Büyükelçiliği'nden hangi görevliyle ne görüştüğüne dair bilgi talep etmişti. Büyükelçilik, tatmin edici cevap yerine "Türk yetkililerle temas halindeyiz" şeklinde açıklama yapmıştı.