BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Adil Öksüz'ün aileye bakın! Eşi, baldızları ve eniştesi sülalecek...

MİT 'FETÖ'nün Hava Kuvvetleri imamı olduğu ileri sürülen firari Adil Öksüz ve akrabalarına ilişkin araştırma yaptı. Raporda Adil Öksüz'ün 2 akrabasının hakim ve savcı olarak hala görevde olduğu belirtilirken eşinin nasıl kaçtığı da ortaya çıktı.

Abone ol

MİT tarafından Ankara Başsavcılığı'na gönderilen belgelerde Adil Öksüz'ün eşi Aynur Öksüz hakkında bilgiler de yer alıyor. Adil Öksüz darbeden sadece 15 gün önce eşi ve çocukları için önlem almış. Öksüz'an karısı Aynur Öksüz ile üç çocuğu30 Haziran 2016'da üç çocuğu ABD'ye uçmuş. Aynur Öksüz ile çocukları ABD'ye darbeden 15 gün önce yerleşirken, Öksüz'ün kız kardeşi Azize Türk'le ilgili de bomba bilgiler ortaya çıktı.

Adil Öksüz'ün kardeşi Azize Öksüz FETÖ örgütünün üst düzey yöneticilerinden birinin eşi. Cemal Türk isimli bu kişi Fethullah Gülen'e en yakın isimler olarak bilinen 'Mollalar' arasında yer alıyor. Adil Öksüz'ün kardeşi ile 'molla' kocası 2015'te yurtdışına çıkıp ABD'ye yerleşmişler. MİT Adil Öksüz'ün kardeşi ve eniştesinin ev adresine kadar tüm bilgileri darbe girişiminden 1 ay sonra Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık başta olmak üzere gerekli mercilere iletmiş.

DARBE GİRİŞİMİNİN SABAHI KAÇTILAR
MİT
Belgelerinde, Cemal Türk'ün ağabeyi Süleyman Türk'ün de Konya Selçuk Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak görev yaptığı ve örgütün Konya doktorlar imamı olduğu belirtilirken, Süleyman Türk'ün eşi Hacere Türk ile birlikte kalkışmanın sabahı olan 16 Temmuz günü İzmir Adnan Menderes Havalimanı'ndan yurt dışına kaçtıkları bilgisi verildi. Türk çiftiABD Merkezli yatırım bankası Goldman Sachs'ın eski çalışanı olan ve FETÖ mensubu olduğu ifade edilen oğulları Selman Türk'ün yanına İngiltere'ye gitmiş oldukları sanılıyor.

Adil Öksüz eşi ile çocuklarını ABD'ye kaçırırken Sakarya'daki baldızlarını polis darbe girişiminden sonra gözaltına almıştı. Baldızlardan birinin eşi FETÖ'nün Rusya imamı çıkmıştı. Diğer baldızının eşi ise KPSS sorularının çalınmasından dolayı hapiste bulunuyor. 

ÖKSÜZ'ÜN GÖREVDE OLAN AKRABALARI
Adil Öksüz'ün kaçmasına yardım ettiği gerekçesiyle 9 Ağustos 2016'da tutuklanan gazeteci Erdal Şen'in, Adil Öksüz'ün eşi Aynur Öksüz'ün kız kardeşi Emine Şennur Şen ile evli olduğu belirtilen belgelerde, Öksüz'ün amcasının oğlu M.Ö.'nün Cumhuriyet Savcısı, dayısının oğlu A.D.'nin ise hakim olarak görev yaptığı ifade edildi.

Adil Öksüz'ün bir çok akrabası yurt dışına kaçarken Mersin'de bulunan kardeşiMehmet Öksüz'ün eşi Şenay Öksüz yakalanarak tutuklanmıştı.