BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.418,75
HABER /  GÜNCEL

Gülen darbe girişimini neden 'ulusalcılar yaptı' dedi? Gülerce açıkladı

Hüseyin Gülerce, bugünkü yazısında 15 temmuz darbe girişimini "ulusalcı laik bir kesimin" yapmış olabileceğini söyleyen Fetullah Gülen'in sözlerini değerlendirdi.

Abone ol

Mısır’da yayınlanan Sisi yanlısı El-Yevm 7 gazetesine röportaj veren FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, 15 Temmuz darbe teşebbüsünü “ulusalcı laik bir kesimin” yapmış olabileceğini söyledi, ortalık karıştı.

CHP yönetiminin tepki gösterdiği bu açıklamalar, bir dönem o camiada önemli görevler üstlenmiş olan yazar Hüseyin Gülerce'nin de gündemindeydi.

Peki Gülen darbe girişiminin üzerinden tam 1 yıl sonra neden böyle söyledi? Gülen'i yakından tanıyan Star gazetesi yazarı Gülerce, bugünkü yazısında merak edilen sorunun yanıtını veriyor.

"EN KOLAY ADAM SATAN BİRİDİR"

"(...)Başta Kılıçdaroğlu, CHP’lilerin FETÖ elebaşının şu karaktersizliğini bilmesi lazım. F. Gülen; eğer köşeye sıkışırsa, takiyyesi, para yedirmesi, rüşveti, şantajı, onursuz lobi çabaları bir işe yaramazsa; yemin ederek en rahat yalan söyleyen ve en kolay adam satan biridir…

Yani Kılıçdaroğlu, “Gülen bizi şimdi neden satıyor? Durup dururken bu satış da nereden çıktı?” demesin.

Batı’da rüzgâr Gülen’in aleyhine dönmeye başladı. İngiltere’nin Ankara büyükelçisi “Gülen işin içinde, biliyoruz” demeye başladı. ABD’de medya artık Gülen’i işaret ediyor. Köşeye sıkıştı, görün bakın daha kimleri satacak…

Hayatı yalanlarla, adam satmakla, inkâr etmekle geçen birinden söz ediyoruz. Yalanlarına Peygamberimizin mübarek ismini karıştıran birinden söz ediyoruz.

Videoda kendi sesinden dedikleri şuydu:

“Huzur-u Risâletpenâhîdeydim. Ümmet-i Muhammedin ve hususiyle Türk insanının derdiyle iki büklümdüm. Bir inledim, bir de sonra murakabe yaptım. Sonra “Ya Resûlallâh”, dedim, “halimiz ne olacak bizim?» Birden bire Resûlü Ekrem temessül buyurdu –rûya değil– Buyurdular ki: “Türkiye’nin mes’elesini falanlara bıraktık biz”. (Cemaatte ağlaşmalar...) Hakkınızda Nebi’nin hüsn-ü zannı bu!”

15 Temmuz’da milletin evlatlarını katleden üniformalı teröristlerin beyni işte böyle kirletildi. Peygamberimizden talimat aldığına inandıkları bir sapığın ardından gittiler/gidiyorlar…