BIST 10.110
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.402,03
HABER /  GÜNCEL

Kılıçdaroğlu, provokatörü haşladı!

Kılıçdaroğlu'nun Antalya gezisinde gazeteciler ile partililer kavga etti. CHA muhabirine söylenen söz ortamı gerdi.

Abone ol

Kamerası kırılan Cihan Haber Ajansı muhabirine bazı partililerin ''Cihan'ın kamerası kırıldıysa önemli değil'' şeklindeki sözleri Kılıçdaroğlu'nu kızdırdı. Kılıçdaroğlu, ''Onu söyleyen gerçek bir partili değildir, provokatördür. Çünkü bizim hoşumuza gitsin gitmesin, her türlü eleştiriyi kabul etmek zorundayız." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Antalya İl Başkanlığı ziyareti sırasında izdiham yaşandı. Kargaşadan nasibini alan gazeteciler durama dayanamayarak kamera bıraktı ve Kılıçdaroğlu’nu takipten vazgeçti.

Antalya İl Başkanlığı’nı ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu yaklaşık bin kişilik bir grup karşıladı.

GENÇLİK KOLLARI BASIN MENSUPLARININ ÜZERİNE YÜRÜDÜ

Bu sırada yaşanan izdihamda gençlik kollarının gazetecilerin üzerine yürümesi gerginliğe neden oldu. Bir kameramanın üst mikrofonunun kırılması üzerine gazetecilerin yaşananlara tepki gösterdi.

KILIÇDAROĞLU'NU TAKİPTEN VAZGEÇTİLER

Buna bir de partililerle ağız dalaşına girilmesi eklenince gazeteciler partiyi protesto etti. İl başkanlığı önüne kameralarını koyan 

Valiye sert çıktı

Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu'nun “Demokrat Parti’nin 1950’de iktidara geldiğinde CHP’yi kapatıp, İsmet İnönü’yü de tarihteki huzurlu yere göndermemiş olması en büyük talihsizliktir" şeklindeki sözlerine Kılıçdaroğlu, ''AK Parti hükümetinden bekliyoruz. Bakalım o değerli vali için ne yapacak. AK Parti'nin valisi, AK Parti'nin valisi olarak kalıyorsa, AK Parti'ye hizmet etmeyi devlete hizmet etmek olarak algılıyorsa o vali o koltuktan inmelidir. O vali bindiği arabaya Türk bayrağını çekemez artık. İçişleri Bakanı o valiyi orada tutacaksa, arabasına AK Parti bayrağı asmalı, AK Parti bayrağıyla gitmeli o vali. Onun için sonucunu bekliyoruz, hep beraber bekleyeceğiz. Valiler devletin valisidir, siyasi iktidarın değil. İktidardan daha fazla iktidara yağcılık yapmak valilere yakışmaz. Devletin memuruna da yakışmaz.'' 

kameraman ve foto muhabirleri Kılıçdaroğlu takibini bıraktı. Yaşananlardan partililer de şikayetçi oldu.

GAZETECİLERİN ÇALIŞMA KOŞULLARI

Bu arada, Kılıçdaroğlu'nun programını iki gündür takip eden gazeteciler, yaşadıkları sıkıntıları da dile getirdiler.

Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin, iki gündür gazetecilerin zor şartlarda çalıştıklarını, dün bir gazetecinin partililerce yumruklandığını, kendisinin de kamerasının kırıldığını belirtmesi üzerine, medyanın özgürce çalışmasına ortam yaratmanın her partilinin görevi olduğunu söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu, ''O nedenle eğer size yönelik bir şiddet olmuşsa veya çalışmanız engellenmişse ben CHP Genel Başkanı olarak bu şiddete maruz kalan arkadaşlarımdan özür diliyorum'' diye konuştu.

PARTİLİ "CİHAN'IN KAMERASI KIRILDIYSA ÖNEMLİ DEĞİL" DEDİ

Kamerası kırılan Cihan Haber Ajansı muhabirinin, bazı partililerin ''Cihan'ın kamerası kırıldıysa önemli değil'' şeklinde yorumlarda bulunduklarını belirtmesi üzerine de Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

O GERÇEK BİR PARTİLİ DEĞİLDİR

''Onu söyleyen gerçek bir partili değildir, provokatördür. Çünkü bizim hoşumuza gitsin gitmesin, her türlü eleştiriyi kabul etmek zorundayız. Her türlü eleştiriye eğer yanıtınız varsa neden kızacaksınız. Hangi haber ajansı olursa olsun gazeteci kimliği varsa, özgürce çalışma

ERDOĞAN TEKLİF EDERSE KILIÇDAROĞLU NE CEVAP VERECEK? İŞTE CEVABI...

ortamını sağlamak bizim görevimizdir. O nedenle bütün partili arkadaşlarıma buradan açık ve net mesaj veriyorum. Bütün gazetecilere, kimliği ne olursa olsun özgürce çalışma ortamı sağlamak bizim görevimizdir. CHP de bunu yapmayacaksa o zaman demokrasi bakışımızı yeniden gözden geçirmek zorundayız. Demokrasilerde medya özgürdür, sansür edilemez. Medyanın sesi kısılamaz. Medya her ortamda çalışacaktır. Çalışması için de ona sağlıklı ortamı sağlamak her partilinin görevidir.''