BIST 10.628
DOLAR 32,24
EURO 34,99
ALTIN 2.432,31
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ataşehirliler türkülerle coştu

Ataşehir Belediye Başkanlığı'nın, “2.Kardeş Türküler Festivali” binlerce Ataşehirlinin katılımı ile başladı.

Abone ol

İlk gün sahneye çıkan “Kardeş Kültürlerin Kadın Sesleri ve Edip Akbayram'ın ezgileri alanı dolduran Ataşehirlileri coşturdu.

Ataşehir Belediyesi'nce düzenlenen 2. Kardeş Türküler Festivali Küçükbakkalköy Festival alanında başladı. Akşam erken saatlerden itibaren festival alanını dolduran Ataşehirliler Ataşehir Halk Oyunları ekibinin gösterisinin ardından sahneye çıkan Kardeş Kültürlerin Kadın Sesleri grubu ile büyük coşkuyu yaşamaya başladı. Gamze Akkuş İlgezdi'nin (Türkçe ve Ermenice ) Gülcan Altan'ın (Çerkezce) İlknur Yakupoğlu'nun (Lazca) Peyda Yurtsever'in (Kürtçe) seslendirdiği ezgiler alanı dolduran binlerce Ataşehirliye unutulmaz ve duygulu anlar yaşattı. Kardeş Kültürlerin Kadın Sesleri grubunun konserinin ardından grup üyelerine teşekkür edip çiçek ve plaket veren Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi festivalin açış konuşmasını yaptı.

Başkan İlgezdi, Ataşehir'de birlikte yaşama, birlikte üretme, sorunları birlikte tesbit edip birlikte çözüm bulmanın yanısıra birlikte eğlenmeninde temellerini her gecen gün biraz daha sağlamlaştırdıklarını vurguladı. Türkiye'nin içinde bulunduğu siyasi ve ekonomik ortam nedeniyle festivalin düzenlenmesini eleştirenlere tepki gösteren Başkan Battal İlgezdi, “ülkemizin içinden geçtiği karanlık ve zor günlerde kardeşce yaşamanın örneğini veriyoruz. Din, dil, ırk,mezhep ayrımı yapmadan hep beraber ülkemizin dört bir yanında yüzyıllardır yaşayan kültürlerin ezgilerini bu festivalde omuz omuza kardeşce birlikte seslendirmenin neresi kötü” diye sordu.

Başkan Battal İlgezdi'nin konuşmasının ardından sahne alan Edip Akbayram ise Ataşehirlilere tam bir müzik ziyafeti sundu. Alanı dolduran binlerce Ataşehirlinin yoğun ve dinmek bilmeyen coşku ile eşlik ettiği Edip Akbayram yaklaşık 2 saat sahnede kaldı. Başkan Battal İlgezdi'nin Edip Akbayram ile festivalin sponsorları olan kuruluşların temsilcilerine plaket ve çiçek verdiği festivalin ilk gecesinde gerçekleştirilen havai fişek gösteriside alanı dolduranlara güzel anlar yaşattı. Festival Cumartesi günü Yavuz Bingöl, Pazar akşamıda Kardeş Türkülerin koserleri ile devam edecek.