BIST 10.653
DOLAR 32,24
EURO 34,97
ALTIN 2.431,99
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

BucaGenç ile Bucaspor birleşti

Buca Gençlik ve Geliştirme Derneği bünyesindeki BucaGenç Futbol Akademisi, çalışmalarına Bucaspor Futbol Akademisi adı altında devam edecek.

Abone ol

Bucaspor'un altyapısının bilimsel verilere dayalı, çağdaş, programlı ve üretken hale getirilmesi için özerk olarak 2006'da kurulan Buca Gençlik ve Geliştirme Derneği bünyesindeki BucaGenç Futbol Akademisi, çalışmalarına Bucaspor Futbol Akademisi adı altında devam edecek.

İzmir Gücü Spor Vakfında düzenlenen basın toplantısında konuşan kulüp başkanı Mehmet Bektur, Bucaspor ve BucaGenç'in kısa dönemde elde edilen başarılar ve organizasyonlarla markalaşma yolunda hızla ilerlediğini, iki kurumun ''Bucaspor Futbol Akademisi'' adı altında birleştiğini söyledi.

Bektur, ''Sonuçta iki kurum da Bucaspor için emek harcıyordu. Tek marka olarak hedefe koşmak Bucaspor'un yararına olacaktır. Camiamız ve Türk futbolu için hayırlı olsun'' diye konuştu.

BucaGenç kurucu başkanı Seyit Mehmet Özkan ise ulusal ve uluslararası organizasyonlarda başarı geldikçe Bucaspor ve BucaGenç'in iki ayrı kulüp gibi algılandığının ortaya çıktığını belirterek, ''Amacımızla tamamen çelişen bu durum ve yanlış anlaşılmaları ortadan kaldırmak için BucaGenç ismini kullanmama, bundan böyle Bucaspor Futbol Akademisi olarak yola devam etme kararı aldık. Diğer branşlardaki yapılanmalar da aynı şekilde olacak. Logomuz tamamen değişti'' dedi.
Bucaspor Futbol Akademisi'nin başına deneyimli teknik direktör Zeki Çakır'ın getirildiğini kaydeden Özkan, ''Kendisi hem kulübümüzde futbol oynadı, hem de teknik adamlık görevinde bulundu. Yapımıza uygun kişiliğiyle Zeki Çakır, 12 ile 18 yaş arasındaki 7 yarışmacı takımımızın tüm organizasyonundan sorumludur. Ayrıca bünyemizdeki kaleci antrenörü eksikliğini de profesyonel futbol yaşamında birçok üst düzey takımda forma giymiş Atilla Küçüktaka ile gidermiş bulunuyoruz. İki teknik adama da başarılar diliyoruz'' diye konuştu.