BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,31
HABER /  POLİTİKA

Kılıçdaroğlu Maltepe Cezaevi'nde konuştu

Adalet Yürüyüşü'nü tamamlayan Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nu Maltepe Cezaevinde ziyaret etti.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nu Maltepe Cezaevi'nde ziyaret etti. Saat 10.50 sıralarında cezaevine gelen Kılıçdaroğlu ziyaret çıkışı kısa bir açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, "Adalet ağır yürür ama mutlaka hedefine varır" diye bir ifade var, biz de birgün adaletin tecelli edeceğine inanıyoruz" dedi.

24 günlük 'Adalet Yürüyüşü'nün Maltepe mitingiyle tamamlanmasının ardından Kılıçdaroğlu'nun tutuklu CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nu ziyaret edip etmeyeceği merak konusuydu. Mitingin bitiş günü beraberindeki kalabalıkla Berberoğlu'na ziyareti tercih etmeyen Kılıçdaroğlu, Maltepe Cezaevine gelerek CHP'li vekili ziyaret etti. 

GÖRÜŞME 2 SAAT SÜRDÜ

Yaklaşık 2 saat süren görüşmenin aradından gazetecilere açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"Gerçeği yerinde görmek, gerçekten acı verici. Adalet, saraylarda  değil aslında. Üzerinde adalet sarayı yazılan binalarda bugünkü koşullarda,  üzülerek ifade edeyim, adalet dağıtılmıyor. Adaletin mahkum edildiğini, hapse  atıldığını gördüm. Hiçbir günahı olmayan insanların, terörle uzaktan yakından  hiçbir ilgisi olmayan insanların, haksız yere suçlanan insanların hapse atılması  toplum vicdanında derin yaralar, acılar açar. Enis Bey, bu örneklerden birisi.  Uzun yıllar gazetecilik yaptı, Türkiye'nin en büyük gazetelerinden birisinin  genel yayın yönetmenliğini yaptı. Bütün gazeteci arkadaşlara selamları var,  morali yerinde, anılarını yazıyor. Umarız adalet, yerini bulur ve kısa süre  içerisinde tahliye olur. Alınan karar, çok ağır bir karar, hukukla bağdaşmayan  bir karar, adaletle bağdaşmayan bir karar, toplum vicdanında derin yaralar açan  bir karar. 'Adalet, ağır yürür, az yürür ama mutlaka hedefe varır' diye bir ifade  var. Dolayısıyla biz de adaletin bir gün tecelli edeceğine inanıyoruz."
 "

Kılıçdaroğlu'ndan 10 maddelik Maltepe Çağrısı

CHP Adalet Mitingi'nde kaç kişi vardı? Uçuk rakamlar