BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

Avusturya'dan Bakan Zeybekçi'ye skandal engel

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü etkinliklerine katılmak için gideceği Avusturya'dan skandal bir engelleme geldi. Zeybekci'nin ülkeye giremeyeceği belirtildi.

Abone ol

Avusturya, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin 15 Temmuz yıl dönümü anma etkinlikleri için ülkeye giriş yapmasına izin vermeyeceğini belirtti. Reuters haber ajansının belirttiğine göre, açıklamayı Avusturya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü ORF Radyosu'nda dile getirdi.

ORF kanalına konuşan Avusturya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü "Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz'un Türk ekonomi bakanının ülkeye girişine izin vermediğini doğrulayabilirim" ifadesini kullandı. 

Avusturya Dışişleri Bakanlığı, karara gerekçe olarak etkinliğin "çok büyük" olmasını ve "Avusturya kamu düzeni ve güvenliğini tehlikeye attığını" belirtti.

Geçtiğimiz günlerde de Hollanda hükümeti yetkilileri, Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'in, 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü nedeniyle Salı günü Apeldoorn kentinde yapılacak toplantıya katılmasını "arzu etmediğini" açıklamıştı.