BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.471,33
HABER /  POLİTİKA

Kılıçdaroğlu için namus borcu

CHP'li Kılıçdaroğlu'nun hedefinde hükümet var. Terör sorununa değinen Kılıçdaroğlu yaşananlardan iktidarı sorumlu tuttu.

Abone ol

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, ''Demokratik yollarla iktidarı alaşağı etmek bizim namus borcumuzdur, yıkacağız" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, partisinin Eskişehir il teşkilatında yaptığı konuşmada, ülkenin çok önemli bir süreçten geçtiğini belirterek, bu süreçte herkesin, sorumluluk sahibi, sağ duyulu yurttaş olarak hareket etmesi gerektiğini kaydetti.

CHP'nin, Cumhuriyet'in temellerinde harcı bulunan bir parti konumunda olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

''CHP, ayrışmayı değil kaynaşmayı esas alan, insanların inançlarını ve etnik kimliklerine saygı göstermeyi kendi benliğinde içine sindiren bir partidir. Bilinmeyen bir yol hatırasıyla karşı karşıyız. Her şeye karşı dikkatli olmak zorundayız. Bu süreçte sadece siyasi iktidar değil, yargı da yıprandı. Yargıyı bu süreçte yıpratılan bir mekanizma olarak görüyor ve o çerçevede hareket ediyorsanız tablo doğru değildir.

Diyarbakır'da ifade almayı sakınca gören anlayış, 50 bin kişinin ortasında ifade alıyor. Böyle bir adalet yok. Söz konusu yargılamada yargıcın baskı altında olmadığı söylenebilir mi? Sayın Başbakan, elindeki ipleri kaçırdı. Hükümet yetkilileri 'keşke bu olmasaydı, bir daha müsamaha etmem' gibi sözler söylüyorlar. Sanki hükümet etmeyip olayları arkadan izliyorlar. Bu tabloyu hak etmiyoruz. Elbette terör yenilecek, sona erecek ve bizler birbirimizi kucaklayacağız. Terörün bitmesi için silahların koşulsuz bırakılması gerekir. Geliyorlar, hala koşulları var.''

''DOĞU VE GÜNEYDOĞU'DA İSTİHDAM YARATILMALIDIR''

Kılıçdaroğlu, Türkiye'de fırtına öncesi sessizliğin yaşandığını öne sürerek, toplumun, kendilerinde ciddi kaygılar yarattığını bildirdi.

Türkiye'nin sahibinin vatandaşlar olduğunun altını çizmek gerektiğini anlatan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

''Demokratik yollarla iktidarı alaşağı etmek bizim namus borcumuzdur, yıkacağız. Ayrışmayı değil kucaklaşmayı, insan sevgisini ve hoşgörüyü bu topluma egemen kılmak zorundayız. Öfkeyi sanata dönüştüren bir yönetim, toplumda kin tohumları eker. Devlet, Doğu ve Güneydoğu'ya fabrikalar kurup istihdam yaratmalı. En iyi okullarımızı oraya götürmeliyiz. Bu ortamı yaratmalıyız. İzlenen ekonomik politikalar teröre kaynaklık etti. Bunun sorumluluğu iktidardadır. Bizi iyi yönetemediler. Yurttaş olarak bizim de bu işte sorumluluğumuz var. Bize en çok yalan söyleyenlere koşup oy verdik. Bugün bütün farklılıklar bir köşeye bırakılarak birleşmek zorundayız. Bizi yöneten dış güçlere karşı birleşeceğiz.''