BIST 10.033
DOLAR 32,37
EURO 34,83
ALTIN 2.400,51
HABER /  POLİTİKA

Vuraldan İmralı planı iddiası

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural yine çok ağır konuştu. Vural'ın iddiaları yenilir yutulur gibi değil.

Abone ol

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, çözüm diye ortaya konulanların Türkiye'nin çözülmesi olduğunu savunarak, ''Bu plan devlet projesi değildir. Bu plan İmralı'nın kılavuzluğunda hazırlanmış bir plandır'' dedi.

Vural, İzmir'de partililerle biraraya geldi. Parti il binasında düzenlenen basın toplantısında hükümeti eleştiren Vural, ''Türkiye'de adım adım nasıl bir çözülme sürecine gidildiğine şahit olduklarını'' savundu.

Çözüm diye ortaya konulan hususların Türkiye'nin çözülmesi olduğunu öne süren Vural, şöyle devam etti:

''Bu doğrudan doğruya bizim Cumhuriyetle oluşturduğumuz bin yıllık kardeşliğimizin dağıtılması sonucu Cumhuriyetimizin oluşması süreci içerisinde doğrudan doğruya ulus devlet yapısının ortaya kaldırılmasına yöneliktir. Böyle bir suikastle Türk milleti karşı karşıya kalmıştır. Aşama aşama plan uygulanmaktadır. Bu plan devlet projesi değildir. Bu plan İmralı'nın kılavuzluğunda hazırlanmış bir plandır. Bunun, AK Parti, DTP ve PKK'nın organizatörlüğünde hazırlandığı ortaya çıkmıştır. Artık mızrak çuvala sığmamaktadır.''

Vural, ''AK Parti'ye oy verdiğini söyleyenlerin, aslında verdikleri oyun nasıl DTP'nin ve PKK'nın istek ve arzularını yerine getirmek için kullanıldığını esefle gördüklerini'' iddia etti.

"VATANDAŞLARIMIZIN İÇİNİ KANATTI''

''Terör örgütü üyelerinin teslim töreniyle açılımın kurdelesinin kesildiğini'' belirten Vural, ''Pazartesi günü yaşananlar, vatandaşlarımızın içini kanattı. Sayın Başbakan, sen o tabloyu içine sindirebilirsin, ama bu milletin milli ve manevi değerleri ve bizim siyasi meşrebimiz böyle bir tabloyu içimize sindirtmez, hazmetmeyiz de hazmettirtmeyiz de millete, bu böyle biline'' dedi.

Bu süreç içerisinde Habur sınır kapısında devlet ve hukukun olmadığını savunan Vural, yaşanan tablonun, terör örgütünün amacına ulaştığını ortaya koyduğunu öne sürdü.

Vural, ''Kanun ve hukuk devletinde anayasaya ve kanunlara uymak zorundasınız. Burası zorba devleti değildir'' dedi.