BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,07
ALTIN 2.469,37
HABER /  GÜNCEL

Dört Vanlı kızlara laf atınca

Kızlara laf attığı iddia edilen 4 Vanlı genç İpsala'yı karıştırdı. Linçten korkup camiye sığınan gençleri jandarma korudu.

Abone ol

Edirne'nin İpsala İlçesi'ne bağlı Yenikarpuzlu Beldesi'ne Van'dan çeltik tarlasında işçi olarak çalışmak için gelen 4 kişi, beldedeki kızlara laf atıp bir kişiyi de bıçakla yaralayınca halk bu olaya tepki gösterdi.

Bunun üzerine linç edilmekten korkan işçiler, belde camiinin içine sığındı ve kapıyı kilitledi. İşçiler, beldeye gelen jandarman ekipleri tarafından önce camiden ardından da beldeden çıkartıldı.

Alınan bilgiye göre, çeltik tarlalarında çalışmak üzere Yeni Karpuzlu beldesine gelen ve beldede hamal olarak çalışan K.B, E.B, R.B ve Ü.B ile beldenin gençleri arasında, kızlara laf attıkları gerekçesiyle tartışma çıktı. Kavgaya dönüşen tartışmada, Enver Ökmen bıçakla yaralandı.



Bölgede çok sayıda vatandaşın toplanıp laf attığı ileri sürülen gençlerin üzerine yürümesi üzerine 4 genç olay yerinden kaçarak Yeni Karpuzlu Camine sığındı ve caminin kapısını kitledi. Camiye girmek isteyen vatandaşları imam Fethullah Küçük engellerken, gençler de telefonla aradıkları jandarmadan yardım istedi.

Caminin önünde toplanan çok sayıda vatandaş 4 gencin camiden çıkmasını beklerken, olay yerine gelen jandarma ekipleri, kalabalığı dağıtamayınca takviye ekip istedi.

Beldeye gelen İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Yeni Karpuzlu Belediye Başkan Vekili Fehmi Yavuz ve İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Baki Deniz ile halkı yatıştırmaya çalıştı. 6 saat süren bir ikna çabasından sonra vatandaşlar, bölgeden ayrılmaya başlarken, 4 genç jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gençlerin sorgusu sürüyor.