BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  MEDYA

Kılıçdaroğlu CHP'li siteye savaş açtı

CHP'nin resmi sitesinde skandal metin... Kılıçdaroğlu'nun Soros vakfına üye olduğunu ortaya çıkartan CHP'li site kara listeye alındı.

Abone ol

CHP'li Kemal Kılıçdaroğlu'nun Soros Vakfı'na üye olduğunu ortaya çıkartan siteyle ilgili CHP'nin resmi sitesinde skandal bir metin yer aldı.

Kamuoyunda CHP'ye yakınlığı ile bilinen gercekgundem.com sitesi CHP

KILIÇDAROĞLU'NU DELİRTEN İDDİA
Gerçek Gündem sitesinin sahibi
Barış Yarkadaş, Kemal Kılıçdaroğlu'nun
Soros'un desteklediği TESEV'in kurucu üyesi olduğunu ortaya çıkartmıştı. Barış Yarkadaş iddiasını şöyle dile getirmişti:

"Kılıçdaroğlu, Açık Toplum Enstitüsü kurucusu Soros'un desteklediği TESEV'in 183 no'lu kurucu üyesidir. Vakfın kurulması için gerekli olan "vakıf senedi"nin de hissedarları arasındadır. TESEV'in kurucuları, üyeleri ve mütevellileri arasında Ethem Sancak, İnan Kıraç, Can Paker, Asaf Savaş Akat, Nuri Çolakoğlu, Osman Kavala, Tarhan Erdem, Gazi Erçel, Jak Kamhi, İshak Alaton Cüneyt Zapsu ve Bülent Eczacıbaşı gibi isimlerin olduğunu hatırladığımızda, Kılıçdaroğlu'nun "kafa karışıklığı"nın sebepleri daha iyi anlaşılacaktır."

Yazının tamamı için

tarafından kara listeye alındı. CHP'li Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatı ile partinin resmi sitesine bu siteyle ilgili skandal bir metin yerleştirildi. CHP'lilere bu siteye itibar etmemeleri tavsiye eden metinde aynen şu ifadeler yer alıyor:

"Uzun zamandan beri CHP konusunda kendisini referans gösterme gayretinde olan Gerçek Gündem'in CHP örgütüyle, CHP'deki gelişmeler konusundaki haberleri ve yorumları asparagastır, gerçeği yansıtmamaktadı.

Gerçek değil, hayali gündemlerle kamuoyu ile, CHP örgütünü yanıltmaya ve CHP'deki yenilenmeyle ilgili olarak kuşkular yaratmaya çalışan internet sitesinin haber ve yorumları maksatlıdır. Bu nedenle partililerimiz tarafından da ciddiye alınmamalıdır".

CHP'LİLERE YASAKLI MI?

CHP'yi desteklemesi ile bilinen gercekgundem.com'a karşı Kemal Kılıçdaroğlu'nun şansına yönelik en küçük eleştiride gösterdiği bu tahammülsüzlük şaşkınlık verici. Dahası Kılıçdaroğlu bu siteye CHP'lilerin de girmesini istemiyor. Bunu da açıklamaya koydurttuğu "partililerimiz tarafından da ciddiye alınmamalı" sözü ile üstü kapalı olarak talep ediyor.

KILIÇDAROĞLU NİYE BÖYLE KIZDI?

Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu derecede tahammülsüzleşmesinin sebebi gercekgundem.com'da çıkan bir haber. Barış Yarkadaş'ın sahibi olduğu site, 'halkçı" Kılıçdaroğlu'nun para sihirbazı olarak tanınan ünlü borsa spekülatörü George Soros'un vakfına üye olduğunu ortaya çıkartmıştı. Soros'un ismi son yıllarda "turuncu devrim" gibi halk ayaklanmalarını organize etme olaylarında alınmıştı. Para sihirbazının bir çok ülkede vakıfları aracılığıyla sivil isyanları organize ettiği biliniyor.

GÜRSEL TEKİN BU İŞİN NERESİNDE?

Barış Yarkadaş ile Gürsel Tekin'in yakınlığını bilenler, gerçek gündem sitesindeki haberden Tekin'in bilgisi olduğu iddialarını dillendirmeye başladılar. 'un ulaştığı Gürsel Tekin, "Doğrudur Barış Yarkadaş arkadaşımdır. Doğrudur bir dönem bu sitede yazdım. Ancak sitenin yayını ve içerikleriyle hiçbir ilgim yoktur. Ben siyaseti bilen biriyim. Aldığım siyaset terbiyesi de ailedeki sırları dışarıya kulis gibi verecek alçaklık içinde olmama müsade etmez. Allah böyle biri olmayı da nasip etmesin. Bunu küçük insanlar yapar. Kaldı ki şunun altını çizerek söylüyorum. Kemal Kılıçdaroğlu benim genel başkanımdır ve aramızda en küçük bir sıkıntı bile söz konusu değildir. Ele ele kolkola daha güzel bir Türkiye için çalışıyoruz. Bizlerin küçük işlere ayıracak vakti yok" dedi. 

BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNE BAKIŞIM DEĞİLMEZ

Gerçek Gündem'deki haberi yayınlanınca gördüğünü ve haberle ilgili en ufak bilgisi olmadığını belirten Gürsel Tekin, "Ben bir dönemde internethaber.com sitesinde köşe yazarlığı yaptım. Sahibi Hadi Özışık arkadaşım ve dostumdu. O dönem internethaber'de CHP ve Baykal aleyhine bir çok haber yer almasına rağmen bir gün bile Hadi Özışık'ı aramadım, sitenin yayınlarına müdahale hakkını kendimde görmedim. Basın özgürlüğüne bakışım o gün neyse bugünde budur" dedi.