BIST 9.507
DOLAR 32,49
EURO 34,77
ALTIN 2.491,72
HABER /  GÜNCEL

PKK'yı görecek ama vurmayacak!

ABD Savunma Bakanlığı, predatorların istihbarat sağlayacağını açıkladı.

Abone ol

Türkiye'de uzun süredir tartışılan terörle mücadelede "Predator" kullanımı meselesine, ABD'den gelen açıklama yeni bir boyut kazandırdı.

Pentagon Sözcüsü John Kirby, Predator"ların Irak'tan Türkiye'deki İncirlik Üssü'ne kaydırıldığını açıkladı. Kirby, Irak'taki tüm Amerikan güçlerinin yıl sonuna kadar bu ülkeden çekilecek olmasıyla, Türkiye'nin talebi üzerine 4 adet Predator uçağının İncirlik Üssü'ne konuşlandırıldığını bildirdi.

İSTİHBARAT DESTEĞİ SAĞLAYACAK

Silahsız olan, istihbarat ve keşif görevleri kapsamında kullanılan uçakların birkaç haftadır İncirlik Üssü'nde konuşlu olduğunu ve şu anda buradan faaliyet gösterdiğini kaydeden Kirby, ''söz konusu kaydırmanın, Türk ordusuna, güney sınırlarında terör örgütü PKK'nın oluşturduğu spesifik tehditle mücadelesinde istihbarat desteği sağlayacağını'' belirtti.

Kirby, ABD'nin Predatorlar vasıtasıyla Türkiye'ye uzun süredir, terör örgütü PKK'nın kuzey Irak'taki faaliyetleri hakkında istihbarat katkısı sağladığını hatırlatarak, şimdi de Türkiye'ye sağlanan bu desteğe ilişkin misyonda bir değişiklik olmayacağını, sadece uçakların konuşlandığı üssün değişmiş olacağını sözlerine ekledi.

DAVUTOĞLU: GÜZERGAHI BİZ BELİRLİYORUZ

Davutoğlu, "Bütün bu Predatorların aldığı görüntüler, Türkiye'de ortak bir birim tarafından gerçek zamanlı paylaşılmakta ve tarafımıza iletilmektedir. Güzergah da tümüyle bizim birimimize iletilmekte ve bizim askeri yetkililerimiz tarafından belirlenmektedir. Bu konuda tereddüt yok" demişti.