BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,96
ALTIN 2.437,45
HABER /  GÜNCEL

Rüşdi'nin fendi Facebook'u yendi

Ünlü yazar Salman Rüşdi, Facebook'daki sayfasıyla ilgili olarak zafer kazandığını bildirdi.

Abone ol

Yazar Salman Rüşdi'nin Facebook'la çekişmesi sitede, dünyaca tanınan ikinci adıyla (Salman) yer almasını istemesi üzerine başladı.

Ancak isim konusunda katı kurallar benimseyen Facebook, romancının ilk adı olan Ahmet'i kullanmasında ısrar etti.

Salman Rüşdi, durumu Tweeter platformuna taşıması ardından Facebook'un geri adım attığını belirtiyor.

İngiltere doğumlu, Hint asıllı yazar, Twitter'da, "Zafer! Facebook boyun eğdi! Ben yeniden Salman Rüşdi'yim. Kendimi çok daha iyi hissediyorum. Bu yaşta kimlik bunalımına girmek hoş birşey değil. Teşekkürler Twitter!" diye yazdı.

Rüşdi, bir diğer 'tweet'inde de, Facebook ekibinden özür mesajı geldiğini, herşeyin tatlıya bağlandığını belirtti.

Twitter üzerinden mücadele

64 yaşındaki Rüşdi, hafta sonunda Facebook yöneticilerinin 'Salman Rüşdi' adlı sayfanın kendisine ait olmadığına kanaat getirerek hesabını dondurduğunu anlattı.

Rüşdi, bunun üzerine Facebook'a pasaportundaki fotoğrafı göndermek zorunda kaldığını, hesabın yeniden ama bu kez 'Ahmet Rüşdi' adı altında açıldığını belirtti.

Bu duruma öfkelenen Rüşdi, Facebook'la arasındaki anlaşmazlığı Twitter'a taşıdı ve "Sevgili #Facebook, beni, FB'deki adımı Salman'dan Ahmet'e değiştirmek zorunda bırakman, J.Edgar'ı John Hoover olmaya zorlamaya benziyor.", "Ya da F. Scott Fitzgerald Facebook'da olsaydı, o da Francis Fitzgerald olmaya mı zorlanacaktı?" gibi 'tweet'ler yazmaya başladı.

Rüşdi'nin takipçilerinin bu 'tweet'leri başkalarına aktarmaya başlamasından kısa bir süre sonra, Facebook, yazar Rüşdi'nin hesabındaki ismi yeniden özgün haline çevirdi.