BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kılıç kalkan ekibi Valencia'ya hazır!

Bursaspor formalarıyla Şampiyonlar Ligi maçlarına hazırlanan 'kılıç kalkan ekibi' özel gösterilerle gönülleri fethetecek!

Abone ol

Tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde Manchester United, Valencia ve Glasgow Rangers ile mücadele edecek Bursaspor'un taraftarlarını heyecan sardı.

Taraftarların yanı sıra bir çok sivil toplum kuruluşu Bursaspor'u Avrupa'da desteklemek için çeşitli etkinlikler düzenliyor.

Bursa'nın fethinde önemli rol oynayan Kılıç ve Kalkan ekibi Avrupa Kupası maçlarında da gönülleri feth etmek istiyor. Yeşil-beyazlı formayla gösteri yapan Bursa Kılıç Kalkan Halk Oyunları Derneği Bursaspor'un Avrupa'da uğuru olmaya aday.

YEŞİL-BEYAZ FORMAYLA KILIÇ KALKAN OYNADILAR

1326 yılında Osmanlı'nın Bursa'yı fethi sırasında kılıç ve kalkanı kullanmasıyla günümüze kadar gelen kılıç kalkan oyunu Bursa'yı her platformda başarıyla temsil ediyor.

Yurt içi ve yurt dışında yaptıkları gösterilerle derece kazanan ve Bursa'nın simgesi haline gelen Bursa Kılıç Kalkan Halk Oyunları Derneği, Şampiyonlar Ligi öncesi provalarına Bursaspor formasıyla başladı.

Osmanlının Bursa'yı fethi sırasında kılıç kalkanı kullanmasından esinlenen Bursa Kılıç Kalkan Oyunları ekibi ise Şampiyonlar Ligi'nde gönülleri fethetmeyi hedefliyor.