BIST 10.479
DOLAR 32,25
EURO 34,89
ALTIN 2.426,00
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Engelli ailelerine psikolojik destek

Nilüfer Belediyesi Engelliler Hizmet Birimi ile engellilere ve ailelerine ücretsiz psikolojik destek hizmeti vermeye başladı.

Abone ol

Engelliler Danışma Masası ile bugüne kadar Nilüfer'deki her tür engelli yurttaşa danışma hizmeti veren, kentsel düzenlemelerde engellilerin de gözetilmesini hedef alan Nilüfer Belediyesi, engelli yurttaşlara yönelik çalışma alanını genişletiyor.

Bunun için Engelliler Hizmet Birimi'ni kuran ve Nilüfer'deki engelli nüfusa ilişkin bir veri tabanı oluşturup, engellilerin öncelikli ihtiyaçlarını belirlemeye yönelik çalışmalar yürüten Nilüfer Belediyesi, ilçedeki engellilere ve ailelerine yönelik ücretsiz psikolojik destek hizmeti vermeye başladı.

Bir psikolog tarafından yürütülen eğitimlere katılmak isteyen engelli ve aileleri 246 40 60 numaralı telefondan başvuru yapabiliyorlar.

ENGELLİLERE SOSYAL YAŞAM DESTEK MERKEZİ

Nilüfer Belediyesi, Nilüfer'deki engellilere güzdüzevi hizmeti vermek üzere 'Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi' kurma çalışmaları yürütüyor.

İhsaniye'deki boşaltılan hizmet binalarını düzenleyip 'Bizim Ev' adıyla hizmete açmaya hazırlanan Nilüfer Belediyesi, burada engelli ailelerine nefes aldırmak için gün içinde, randevulu sistemle bakım hizmeti verecek. İsteyen görme engellilere bilgisayar kullanımı, baston kullanımı, dış mekanlarda bağımsız hareket edebilme eğitimi, yemek yapmak, ütü yapmak, yatak toplama vb. kişisel idare eğitimlerinin verileceği evlerde, zihinsel ve bedensel engellilere de bakım hizmeti verilecek.

Spor odası, serbest etkinlik odası, uyku odası, TV odası gibi bölümlerin bulunacağı merkezde sadece Nilüfer'de oturan engelliler ile ailelerine ve ücretsiz hizmet verilecek.