BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

AK Partilileri çileden çıkaran afiş

Sakarya'nın Hendek ilçesinde MHP'lilerin kendi ilçe teşkilat binasına asılan afiş AK Partilileri ayağa kaldırdı.

Abone ol

Sakarya'nın Hendek ilçesinde AK Partili Belediye Başkanı Ali İnci'nin Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile çektirdiği fotoğrafın yer aldığı afişin Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İlçe Teşkilatı binasına asılması, AK Partililer'in tepkisine neden oldu. ''PKK açılımın adı, 'hayır' de vur tokadı'' yazılı afişte fotoğrafın yer aldığı bölüm Türk bayrağıyla kapatıldı.

BAYDEMİR ZİYARETİ REFERANDUM AFİŞİNDE

'Gaffar Okkan Gönül Yolculuğu' Projesi kapsamında 2009 yılının eylül ayında 32 kişilik bir heyetin Diyarbakır'a giderek Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile görüşmesini eleştiren MHP İlçe Teşkilatı yönetimi, parti binasına, Baydemir ile heyette yer alan İnci'nin birbirlerine çiçek verirken çekildiği fotoğraf ile Habur'da bazı PKK'lıların teslimi sırasında çekilen fotoğrafın yer aldığı afişi astı.

AK PARTİLİLER TEPKİ GÖSTERDİ

''PKK açılımın adı, 'hayır' de vur tokadı' ifadesinin de yer aldığı afişe AK Partililer tepki gösterdi. AK Parti İlçe Teşkilatı önünde toplanan grubu Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ve Hendek Belediye Başkanı Ali İnci ikna etmeye çalıştı.

MHP'DEN İÇİ BOŞATILMIŞ BELEDİYE ALDIM

Gruba seslenen İnci, üç dönem önce MHP'li belediye başkanından koltuğu kırık, arabası yürümeyen, içi boşaltılmış bir belediye teslim aldıklarını belirterek, yaptıkları hizmetler sonucu halkın kendilerini üç kez başkanlığa seçtiğini söyledi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Toçoğlu da hassas bir süreçten geçtiklerini belirterek, şunları kaydetti:

''Biz bu memleketin mutedil, muhafazakar insanlarını temsil ediyoruz. Bizim kavgayla ve gürültüyle işimiz yok. Gerginlikten ve sıkıntılardan nemalanan bir takım insanlar olabilir. Bir takım tahrikler yapılabilir. Siyaset sabırlı ve akıllı olmaktır. Bu oyunlara alet olmamaktır. Bizim başkanımızdan şüphemiz yok. Başkanımızın hangi amaçla gittiğini, orada neler yaptığını Hendekliler de, Sakaryalılar da, Türkiyeliler de biliyor. Bu tür provokasyonlara gelmeden sakin olalım.''

İLÇE SEÇİM KURULU AFİŞİN İNDİRİLMESİNE KARAR VERDİ

Hendek İlçe Emniyet Müdürlüğünün afişle ilgili tuttuğu raporun İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına bildirmesinin ardından toplanan Kurul afişin indirilmesine karar verdi. Kararın MHP İlçe Başkanlığına iletilmesinin ardından afişte Baydemir ile İnci'nin yer aldığı fotoğraf Türk bayrağıyla kapatıldı.

MHP İLÇE BAŞKANI BÜLBÜL'ÜN AÇIKLAMASI

MHP İlçe Başkanı Levent Bülbül ise partisinin görüşleri ve referandum stratejisi doğrultusunda 'Açılımın adı PKK' dediklerini kaydederek şöyle devam etti:

''Bundan dolayı milletimizin 'hayır' oyu vermesini talep ettik, afişimizde bunu ifade ettik. Bunu ifade ederken de afişimizin yanında rezalet tablosu olarak ifade ettiğimiz Habur fotoğrafını koyduk."

Bülbül, konuyu İl Seçim Kurulu'na taşıyacaklarını bildirdi.