BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Çiftçiler kayıp paraların hesabını istiyor

Kayseri Şeker Fabrikası ile ilgili son günlerde ulusal basında çıkan haberler, Kooperatifi üyesi çiftçileri harekete geçirdi.

Abone ol

İftar yemeğinde buluşan 300 kadar pancar ekicisi çiftçi, başka Kayseri Şeker Fabrikası tarafından avukatlara ödenen 27 milyon liranın hesabının verilmesini ve 10 yıl kar eden bir fabrikanın şu an için 600 milyon lira borç batağına sürükleyenlerin açıklama yapmasını istedi.

Çiftçi grubu adına açıklama yapan Zinnur Eser, Kayseri Şeker Fabrikası'nda yapılan yolsuzluklar ile ilgili çıkan haberleri hatırlatarak, "Tarafımızdan yıllardır dile getirilen ancak bugüne kadar gerekli karşılığı görmemiş bulunan bu haberler ihbar kabul edilmek suretiyle, Kayseri Şeker Fabrikası yöneticileri hakkında yasal ve idari işlemler başlatılmalıdır. Sorumlular hakkında davalar açılmak suretiyle kamuoyu tarafından da çok iyi bilinen bu şahısların hak ettikleri cezalara çarptırılması gerekmektedir." dedi.

Yolsuzluk ve hortumculukla çiftçilerin el emeği ve alın terinin dikkate alınmasını isteyen Eser, yapılan yayınların mahkeme kararıyla durdurulma girişimini çiftçiler olarak vatandaşın haber alma özgürlüğünü kısıtlanması olarak değerlendirdi. Eser, "Son olarak AK Parti Kayseri Milletvekilimiz Mustafa Elitaş da önemli açıklamalar yapmıştır. Bu açıklamalarla birlikte sorumlular hakkında takibat başlatılması gereklidir. Biz de çiftçinin el emeği ve alın teri üzerine saltanat kuranlar hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Çift adına, çiftçinin menfaati için çalışması gereken bir kısım oda ve derneklerin kendilerini mahkeme yerine koyarak birilerini aklama, hakkın ve doğrunun ortaya çıkmasını isteyenlere ise hazır kıtalar olarak karalama ve hakaret gayretlerini ise şaşkınlık içerisinde izliyoruz." diye konuştu.

Avukatlara bir kalemde ödenen 27 milyon liranın ne için, hangi görev için ve kimin parasıyla ödeme yapıldığını ise açıklanamadığını aktaran Zinnur Eser, pancar çiftçisinin traktörü icra olurken, elektrik parasını ödeyemezken, elektrik borcu yüzünden trafolar mühürlenirken, kuyular kapatılırken, çiftçi evine ekmek götüremezken, ilaç parası bulamazken avukatlara milyonlar ödenmesinin izahı bulunmadığını dile getirdi. Eser, çiftçi perişan durumda iken, şeker yöneticilerin lüks otomobillere binerken adalet isteyen çiftçilere her türlü zorbalığın ve ayrımcılığın uygulandığını ileri sürdü. Her yıl 200 milyon lira kar eden şekerin 600 milyon lira borç batağına sürüklenmesinin açıklanmasını isteyen Eser, bir kalemle, bir rica ile avukatlara milyonları aktaran yöneticilere dur denilmesi gerektiğini kaydetti.