BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  EKONOMİ

Kıdem tazminatı için Başbakan'dan talimat!

Kıdem tazminatı konusuna Başbakan Erdoğan son noktayı koydu. Başbakan kıdem tazminatı için aralarında anlaşsınlar dedi. İşte kıdem tazminatı detayları

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sosyal taraflara seslenerek, "Kıdem tazminatı konusunda aranızda anlaşın. Bizim açımızdan hiçbir sorun yok. Biz üzerimize düşeni anında yerine getirmeye hazırız" dedi.

Ekonomik ve Sosyal Konsey yasasının, bu yasama yılında çıkarılacağını açıklayan Erdoğan, memur ve işçi ayrımının ortadan kaldırılıp çalışanlar başlığı altında toparlanmasını önerdi

Başbakan Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 10. Çalışma Meclisi Toplantısı'nda konuştu. İşte o açıklamada öne çıkan satır başları:

HEDEF İNSANI GÜÇLÜ KILMAKTIR

"İnsan yoksa bunların hiçbirisi yok, öyleseye hedef insanı, insanoğlunu güçlü kılmaktır. Adil bir devlete, hükümete düşen bu anlayışı, bakış açısını savunmak, toplumun tüm kesimleriyle birlikte çalışana, çalıştırana, esnafa, girişimciye, sanayiciye, çiftçiye eşit mesafede durabilmektir. Adil bir devlet, hükümet, toplumun tüm kesimleri arasında olduğu gibi çalışma hayatının kesimleri arasında da barışı, diyologu, uzlaşmayı sağlayacak mekanizmaları oluşturmak zorundadır.

İŞÇİ-MEMUR AYRIMINI KALDIRALIM

Acaba biz işçi-memur ayrımını ne zaman ortadan kaldıracağız. Batı, bunu büyük ölçüde halletti. Türkiye'nin de bunu halletmesi gereğine inanıyorum. Gelin oturalım bunu hep birlikte çalışanlar başlığı altında toparlayalım. İki farklı bakış ortadan kalkmış olacaktır.

İşçisinin hakkı teslim edilemeyen bir ülke, memurunun hakkı teslim edilmeyen bir ülke gelecek hedeflerine ulaşamaz. Kendisini güven içinde, hürriyet içinde hissetmeyen sanayiciyle, işverenle, esnafla, çifçiyle gelecek inşa edilemez. 2023 hedeflerini biz hep birlikte inşa edeceğiz. 2053 hedeflerinin taşlarını şimdiden hepbirlikte döşüyeceğiz, 2071 hedeflerinin yolunu şimdiden birlikte inşa edeceğiz.

KIDEM TAZMİNATI

Kıdem tazminatı konusunda görüşüm son derece nettir. Ben diyorum ki aranızda anlaşın. Bizim aramızda sorun yok. Biz üzerimize düşeni anında yerine getirmeye hazırız. 11 ay 10 ay mevsimlik işçi biz taraf değiliz. Diyoruz ki bir işçi bir gün dahi çalışsa o onun kıdem hesabına girmeli. Bundan sonra mevsimlik yok kıdem sürekli olacak."