BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Midesinden öyle bir şey çıktı ki !

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda yakalanan İngiliz uyuşturucu kuryesinin midesinden 1 kilo 105 gram kokain çıktı. <br/>İstanbul Emniyet Müdürlüğ...

Abone ol

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda yakalanan İngiliz uyuşturucu kuryesinin midesinden 1 kilo 105 gram kokain çıktı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri uluslar arası uyuşturucu ticareti yapan bir kuryenin İstanbul’a uyuşturucu getireceğinin tespit edilmesi üzerine çalışma başlattı. Yapılan 3 aylık fiziki ve teknik takip çalışmasının ardından İngiltere uyruklu bir kuryeye yönelik Sabiha Gökçen Havalimanı’nda operasyon yapıldı. Operasyonda yöntemiyle midesinde getirdiği belirlenen 68 kapsül halinde 1 kilo 105 gram kokain ele geçirildi. Operasyonda İngiltere uyruklu kurye O.C.N. ve uyuşturcuyu teslim alacak olman Nijerya uyruklu O.E. adılı 2 kişi gözaltına alındı.
Öte yandan emniyetteki ifadesinde kurye O.C.N.’nin Brüksel’den tanımadığı bazı kişilerin kendisini çağırdığını, gelmemesi halinde ailesini kaçırmakla tehdit ettiğini söylediği öğrenildi. Şebekenin bunun üzerine Brüksel’e gelen kurye O.C.N.’ye kendisinden İstanbul’a kapsüller halinde hazırlanmış uyuşturucuların yutarak götürülmesini teklif ettikleri kaydedilirken, zanlının deneme amaçlı ilk başta tekstil çalışanı gibi üç günlüğüne İstanbul’a geldiği öğrenildi. Daha sonra tekrar Brüksel’e dönen O.C.N. bu sefer uyuşturucuları yutarak havayoluyla geldiği Sabiha Gökçen Havalimanı’nda gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlı savacılıktan izin alınarak Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan iç beden muayenesi sonucu uyuşturucuların ele geçirildiği belirtildi. Ayrıca O.C.N’nin eşiyle birlikte İngiltere’de tekstilde çalıştıkları ve uyuşturucunun Taksim’de bir rezidansta teslim edileceği öğrenildi.
Gözaltına alınan zanlılar emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklandıkları kaydedildi.
(İHA)