BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Suriye tezkeresine ne oy verecek ?

AK Parti İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, “Tezkerenin içeriğini görelim. Ben ‘yurtta barış dünyada barış’ ilkesine inanıyorum. Bu çerçeved...

Abone ol

AK Parti İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, “Tezkerenin içeriğini görelim. Ben ‘yurtta barış dünyada barış’ ilkesine inanıyorum. Bu çerçevede Türkiye’nin savunması çerçevesindeki duruşa her milletvekilinin destek vermesi gerekir. Bunun dışında yeni düşmanlıklar oluşturacak adımlara destek vermem” dedi.
TBMM’de düzenlediği basın toplantısına, Dil Bayramı ve Dünya Turizm Günü’nü kutlayarak başlayan AK Parti İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, TBMM’de yaşanan gerginliklere atıfta bulunarak, yeni yasama döneminde bu gerginliklerin yaşanmaması için tüm siyasi taraflara önemli sorumluluklar düştüğüne dikkat çekti. Toplumun yaşanan gerginliği kaygı ile izlediğini belirten Ertuğrul Günay, ”Geçen yasama döneminin son aylarında başlayan ve devam eden siyasal gerginlik, TBMM’nin bu dönem sakin ve sağduyulu bir ortamda çalışmalarını sürdürebileceği konusunda umut vermiyor. TBMM çalışmalarına ara verildiği dönemlerde, hatta dini ve milli özel günlerde düşürülemeyen bu gerginlik, gerginlikten medet uman bir kesim kötü niyetli kişiler dışında toplum tarafından kaygı ile izleniyor” diye konuştu.
İktidar ve muhalefet partilerinin üst düzey yöneticilerinin birbirlerine en ağır sözcükler kullandıklarını söyleyen Günay, “PKK’nın tutsağı, El Kaide destekçisi, DHKP-C’lilerle kol kola’ gibi yasa dışı örgütlerin yandaşlığıyla suçlamaların demokratik eleştiri sınırlarını çok aşan söylemler olduğu açıktır. Bu söylemler TBMM çatısı altında Türkiye için birlikte çalışma ortam ve iradesine zarar verdiği gibi bundan daha elim ve vahim olarak ülke düzeyinde siyasal gerginliği arttırıyor, yayıyor, derinleştiriyor” şeklinde konuştu.
Türkiye’nin komşu topraklarda yaşanan acılara, insan haklarının çiğnenmesine, ölümlere ve darbelere duyarsız kalamayacağını söyleyen Günay, “Türkiye komşu coğrafyasındaki olaylara, siyasal ve dinsel önyargılarla yaklaşmak yerine, tümüne insan hak ve özgürlükleri temelinden bakmak ve bu ülkelerde yaşanan talihsiz bölünmelerin taraflarından birisi olarak görünmekten özenle sakınmak durumundadır” ifadelerini kullandı.

SURİYE TEZKERESİ
TBMM’ye gelecek Suriye Tezkeresi konusunda da konuşan Günay, “İktidar ve muhalefetin bazı gerçekleri gözeterek müzakere etmesi ve buna göre karara varması, ulusal yararlarımızın gereğidir. Ama içinde bulunduğumuz gergin ortamın böyle soğukkanlı bir değerlendirmeye olanak vereceği de son derece kuşkuludur” açıklamasında bulundu.
Sorulara da cevap veren Bakan Günay, kendi oyunun rengi ile ilgili olarak, “Tezkerenin içeriğini görelim. Ben ‘yurtta barış dünyada barış’ ilkesine inanıyorum. Bu çerçevede Türkiye’nin savunması çerçevesindeki duruşa her milletvekilinin destek vermesi gerekir. Bunun dışında yeni düşmanlıklar oluşturacak adımlara destek vermem” dedi.
“Çağrınızın muhatabı Başbakan mı?” şeklindeki soruya cevap veren Günay, “Çağrımın asıl muhatabı siyasetin tamamıdır. Yanlı bakış bizi çıkmaz yollara götürüyor” ifadelerini kullandıktan sonra yerel seçimlerde İzmir’den aday olup olmayacağı konusundaki sorulara ise, “Hayır aday değilim, bu seçimlerde aday olmadığımı ifade ettim, İzmir’de buna dahil” açıklamasında bulundu.
(İHA)