BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Kıbrısta Formula 1 bayramı

KKTC Cumhurbaşkanı Talat'ın Formula 1'de ödül vermesi KKTC'lileri sevindirdi.

Abone ol

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun 14. yarışı olan Petrol Ofisi Türkiye Grand Prix'sini kazanan Ferrari pilotu Felipe Massa'ya kupasını KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın vermesi, KKTC'lileri sevindirdi.

Türkiye Harp Malülü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Şubesi'nin daveti üzerine Bursa'ya gelen KKTC Şehit Aileleri ve Malül Gaziler Derneği Genel Başkanı ve aynı zamanda KKTC Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Ertan Ersan, AA Muhabirine yaptığı açıklamada, 203 ülkede yaklaşık 2 milyar kişinin izlediği görüntülerin kendilerini çok mutlu ettiğini bildirdi.

Birincilik ödülünü KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın takdim etmesinin yerinde bir karar olduğunu ifade eden Ersan, ''Bu konuda, bu işe kim el attıysa ve kim organize ettiyse Allah ondan razı olsun. Cumhurbaşkanımız sayın Talat'ın öyle bir ortamda kupayı vermesi bizleri çok sevindirdi'' dedi.

Ersan, kupa töreniyle birlikte tüm dünyanın Türkiye'nin her zaman KKTC'nin yanında olduğunu gösterdiğini ifade ederek, ''Anavatanımız her zaman bizimle olduğunu yanıbaşımızda gösterdi. İnanının hepimiz çok sevinçliyiz'' diye konuştu.