BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,76
ALTIN 2.397,91
HABER /  POLİTİKA

Amberin Lübnan izlenimleri

Anavatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Züheyir Amber'den uyarı.

Abone ol

Anavatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Züheyir Amber, ''Türkiye'nin Lübnan'a asker göndermesi, Ortadoğu'nun aleyhine olur'' dedi. Amber, Suriye ve Lübnan'daki gezi ve incelemelerini AA muhabirine değerlendirdi.

Lübnan'da Türklere ve Türkiye'ye karşı büyük bir sevgi bulunduğunu belirten Amber, ''Bu sevgi korunmalı, torunlara böyle bir sevginin devamı bırakılmalıdır'' diye konuştu. Lübnan'da görüştüğü bazı üst düzey yetkililerin, Türkiye'nin BM barış gücüne asker göndermesini istemediğini belirten Amber, bölgenin asker göndermeye elverişli olmadığını da söyledi. Araplar ile İsrail arasında yaşanan olayların, mevcut düşmanlığı daha da artırdığını kaydeden Amber, şunları söyledi:

''Türkiye'nin Lübnan'a asker göndermesi, Ortadoğu'nun aleyhine olur. Asker gönderme uygulaması, ABD ve İsrail'in isteği doğrultusunda oluyor. Biz bu isteklerin dışına çıkamıyoruz. Başkalarının sorunları için, Türkiye'yi seven insanları karşımıza almak, ileriye dönük sorunlara neden olabilir.''

''HER AN ATEŞKES BOZULABİLİR''

Züheyir Amber, Hizbullah'ın silah bırakmayı, İsrail'in ise saldırmamayı taahhüt etmediğini anımsatarak, ''Her an ateşkes bozulabilir. Bir olay patlak verebilir. Lübnan'a gidecek evlatlarımızın başına gelebilecek olumsuzluklar bizi üzer'' dedi. Lübnan'da sivil örgütlenmenin mümkün olmadığına dikkati çeken Amber, şöyle devam etti:

''Daha önce herkesin saygı duyduğu Suriye otoritesi gitmiş, Hizbullah'ın liderleri kahraman ilan edilmiş. Mezhep çatışması çıkarılmak istenen Lübnan'da, Sünni ve Şiiler, saldırılar nedeniyle bir araya gelmiş.'' Anavatan Partisi olarak Türkiye'nin asker göndermesi konusuna olumlu bakmadıklarını bildiren Amber, ''Aklı selim her insan sağlıklı düşünmelidir'' dedi. Lübnan'a maddi ve manevi her türlü yardım yaptıklarını anlatan Amber, gezisi sırasında süt, süt tozu ve konserve ile diyaliz hastalarının tedavisi için gerekli sağlık malzemesine ihtiyaç olduğunu tespit ettiğini, bunların temini için çalışma yapacaklarını bildirdi.