BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Magandalara gün doğdu

Magandaların cirit attığı Türkiye'de, Makine ve Kimya Endüstrisi kredi ile silah satıyor.

Abone ol

Düğünlerde, karşılama törenlerinde rastgele açılan ateşlerle onlarca kişinin can verdiği Türkiye'de, kamunun tek silah üretimi ve satışını yapan Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) Genel Müdürlüğü'nün elindeki tabanca stoklarını eritmek için kampanya başlatması dikkat çekti. Kampanya kapsamında 600 YTL'ye kredi kartıyla tabanca alınabilecek.

Türkiye'de silah kullanımı hızla yaygınlaşıyor. Eğlence amacıyla rastgale kullanılan silahlar nedeniyle onlarca kişi yaşamını yitiriyor. Hatta bu ölümleri engellemek amacıyla Türk Ceza Yasası'na hüküm de konuldu. Ancak yaz boyunca yine Anadolu'nun dört bir yanında onlarca kişi ''maganda'' kurşunlarıyla yaşamını yitirdi. Böyle bir dönemde kamunun tek silah üretimi ve satışını yapan MKEK Genel Müdürlüğü, Kırıkkale'deki mevcut silah fabrikasında 42 ayrı özellikte tabanca stoklarını eritmek amacıyla 10 ay taksitle silah satış kampanyası başlattı.

Tabanca satışlarında iki seçenek olarak peşin fiyatına indirimli ve banka kredi kartına satış uygulaması getirildi. Kurumun Ankara ve İstanbul Satış Merkezleri'nden gerçekleştirilecek olan silah satışlarında Ziraat Bankası, İş Bankası ve Akbank kredi kartları ile müşterilere silah satışı yapılabilecek. MKEK Genel Müdürlüğü'nün vadeli kampanyalı satışa sunduğu tabancaların fiyatları 600 YTL ile 2 bin 205 YTL arasında değişiyor. MKEK tabanca fabrikasında halen büyük bölümü MKEK Fatih-13, MKEK-Atmaca S3, MKEK-Şahin-08, MKE-Gümüşay ve MKE-Kanun adında 42 ayrı özellikte tabanca üretimi yapılıyor.

Kaynak: Cumhuriyet Gazetesi