BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Kerkük'te yargılanmak istiyorum

Hakkında tutuklama kararı bulunan Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi, Kerkük’te yargılanmayı kabul edeceğini açıkladı

Abone ol

Tutuklama kararının ardından geldiği Süleymaniye şehrinde Cihan Haber Ajansı’na konuşan Sünni Cumhurbaşkanı Yardımcısı, daha önce Erbil’de yargılanmak istediğini ifade etmişti.

Haşimi, merkezi yönetimle Kürt Bölgesel Yönetimi mahkemelerinin birbirinden bağımsız olması sebebiyle bunun mümkün görülmediğini dile getirdi. Yargılanması için yeni bir teklif getiren Haşimi, “Kerkük, benimle sorunu olanlarla aramızda ortak bir bölge. Adil ve nezih mahkemeleri var. Bu konuda Bağdat’tan cevap bekliyorum” ifadelerini kullandı.

Ülkedeki siyasi krize çözüm bulunması için yapılması planlanan “Irak Millî Kongresi” için ilk tercihinin Bağdat olduğunu fakat güvenlik sorunu halinde Erbil ya da Kerkük’te de yapılabileceğini belirten Haşimi, kongrenin krizi sona erdirememesi durumunda erken seçim isteyeceklerini ifade etti.

Irak İçişleri Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde Kürt Bölgesel Yönetimi’ne bir mektup göndererek, hakkında tutuklama kararı çıkartılan Haşimi'nin acilen teslim edilmesini istemişti. Haşimi, "terör örgütü kurmak ve finanse etmekle" suçlanıyor.