BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  SPOR

Kerem genç kuşaktan umutsuz

Efes Pilsenli Gönlüm genç kuşaktan umutsuz. Deneyimli yıldızın nedenlerini duyunca hak vermemek elde değil..

Abone ol

Efes Pilsen'in ve Basketbol Milli Takımı'nın etkili oyuncularından Kerem Gönlüm, kendisini çok iyi hissettiğini ve 2014 yılına kadar basketbol oynamayı hedeflediğini söyledi.

Türkiye'de şu an için alt yapılardan gelen bir isim görünmediğini ifade eden Kerem, yaptığı açıklamada, ''Bana alttan gelen bir isim söyleyin. Kimse böyle bir oyuncudan söz edemiyor. 30 yaşında olmama rağmen, hedefim, büyük bir sakatlık yaşamamam halinde 2014 yılına kadar basketbol oynamak. Bu gücü kendimde buluyorum'' dedi.

Kerem, basketbola geç yaşlarda başlamasına rağmen kendisini geliştirdiğini kaydederek, iyi bir basketbolcu olabilmek için çok çalışıp emek harcadığını, uzun bir süre daha salonlarda olmaya devam edeceğini ifade etti.

GENÇLER YETENEKLİ, AMA ÇALIŞMIYOR

Türkiye'de şu anda alt yapılarda çok yetenekli oyuncular bulunduğunu anlatan Kerem Gönlüm ama bu oyuncuların çalışıp, bu yeteneklerini geliştirmediğini vurguladı.

Kerem, şöyle konuştu: ''Boyu 2,10 metreye yakın çok sayıda oyuncu var. Yetenek olarak da NBA ayarındalar. Ama yeterince çalışıp, kendilerini geliştirmiyorlar. Biraz olsun işlerini ciddiye alsalar, her şey çok güzel olacak. Hem onlar, hem Türk basketbolu kazanacak.

GELECEK İÇİN ÜMİTLİ OLMAK İSTİYORUM

Alt yapıdan gelen gençlerin bu durumunu gördükçe üzüldüğünü anlatan Kerem, ''Türk basketbolunun geleceğinden ümitli olmak istiyorum ama 'Geliyor' diyebileceğimiz kimse yok. Bütün tecrübeli oyuncu arkadaşlarım da bana katılıyor'' dedi.

Kerem, bu sözleriyle genç arkadaşlarına mesaj gönderdiğini dile getirerek, ''Belki kendilerine böylece çeki düzen verirler. Hepsi üst düzey oyuncular. Ama sorun galiba oyunculuk karakterlerinde. Ciddiyetsizliği bırakıp, mesleklerine sıkı sıkı tutunmalılar. Aslında onlara çok güveniyorum, umarım bu güvenimi boşa çıkarmazlar'' diyerek sözlerine tamamladı.