BIST 10.163
DOLAR 32,30
EURO 35,00
ALTIN 2.452,23
HABER /  GÜNCEL

Kercher cinayeti: Knox'a beraat kararı bozuldu

İtalya'da ev arkadaşlarını öldürme suçundan mahkum olup hapis yatan ve sonrasında serbest bırakılan çift Knox ve Sollecito'nun davası tekrar görülecek.

Abone ol

İtalya'da Yargıtay ev arkadaşlarını öldürmekten yargılanıp ceza alan ve ardından aklanan Amanda Knox ve eski erkek arkadaşı Raffaele Sollecito hakkındaki temyiz yargılamasının yeniden yapılmasına hükmetti.

Dört yıl hapis yatan çift, 2011 yılında DNA delillerindeki usulsüzlük gerekçesiyle serbest bırakılmışlardı.

Knox kararın "acı verici" olduğunu söylerken, öldürülen kişi Meredith Kercher'in ablası, karardan memnun olduğunu ifade etti.

İtalyan hukuku, Knox'un mahkeme için ABD'den dönmesini zorunlu kılmıyor.

Ancak, Seattle'da yaşayan Amerikalı öğrencinin suçlu bulunması durumunda, İtalya Knox'un iadesini isteyebilecek.

25 yaşındaki Knox ve 29 yaşındaki Sollecito, mahkeme tarafından ilk olarak 26 ve 25 yıl hapis cezasına çarptırılmışlardı.

Knox ve Sollecito'nun mahkûmiyet nedeni, Kercher'e cinsel tacizde bulunmak ve öldürmek idi.

Knox ve Sollecito, Ekim 2011'de savcılığın dosyayı ele alış biçimini eleştiren temyiz mahkemesi tarafından aklanmışlardı. Mahkeme, özellikle DNA testlerinin hatalı olması, cinayet amacının belirlenememesi ve cinayet silahının bulunamaması nedeniyle savcılığı eksik soruşturma yapmakla suçlamıştı.

Savcılık ise, çelişkili ve mantığa aykırı olduğu gerekçesiyle temyiz mahkemesinin kararının iptali istemiyle Yargıtay'a başvurmuştu.

Yargıtay dosyayı usül yönünden inceledi, kararının gerekçesini de 90 gün içinde açıklayacak.