BIST 10.209
DOLAR 32,43
EURO 34,83
ALTIN 2.398,77
HABER /  MAGAZİN

Kendini IMF Başkanı Kahn'a benzetti

Hakkındaki suçlama nedeniyle Ankara'da göz altına alınan ve serbest bırakılan İzzet Yıldızhan ilk kez konuştu.

Abone ol

Hakkındaki suçlamalar nedeniyle sanatçı Nihat Doğan'la birlikte gözaltına alınanan ve serbest bırakılan İzzet Yıldızhan yaşadığı olayla ilgili konuştu. Durumunu IMF Başkanı Kahn'a benzeten sanatçı; "Adliyeye gittim. Konu incelendi. Bir komployla karşı karşıya olduğumu biliyorum. Konu incelendikten sonra herhalde bir iftira olduğu kanısına varıldı."dedi

Hakkındaki suçlama nedeniyle Ankara'da göz altına alınan ve serbest bırakılan İzzet Yıldızhan ilk kez konuştu. Kanal 7'deki programı sonrasında basının sorularını yanıtladı. Durumunu eski IMF Başkanı Kahn'a benzeten sanatçı; 'Hakkımda suç duyurusunda bulunuldu. Ben emniyete sadece ifade vermeye gittim. Bugün yazılanlarla yaşadığım olayların ilgisi yok. Olay netleşsin, sonra yazsalardı. Bir şeyle itham ediliyorum. Zamanında dünyaya hükmeden Bush ve IMF Başkanı hakkında bile suç duyurusunda bulunuldu" dedi.

"Sheraton otelinde kalıyordum. Bir sivil memur geldi. Emniyete gidip, çayımı içtikten sonra ifademi verdim" diyen Yıldızhan, her insanın hakkında suç duyurusu bulunabileceğini ifade ederek, şunları söyledi: "Adliyeye gittim. Konu incelendi. Bir komployla karşı karşıya olduğumu biliyorum. Konu incelendikten sonra herhalde bir iftira olduğu kanısına varıldı."

Ünlü olduğu için olayın büyüdüğünü söyleyen Yıldızhan, "Sizin hakkınızda da suç duyurusunda bulunsa haber olmazsınız. Ama ünlü olduğunuz zaman patlama oldu. Haberler öyle bir yansıdı ki, yok seks, dayak neredeyse tutuklanacaktım" şeklinde konuştu.

'TÜRKİYE'Yİ İDARE EDEN DOSTLARIM VAR'

Nihat Doğan'ın sadece odaya fotoğraf çektirmeye gittiği sözlerinin hatırlatılmasına, "Nihat Doğan benim kardeşimdir. Belki kendini ifade etmiştir. Nihat'ın böyle dediğine inanmıyorum. Konunun muhatabı benim... Bana yazık değil mi? Çocuklarım ve ailem var. Kocaman bir aileyim. Türkiye'yi idare eden dostlarım var. Bugün haberlere bakarken utanç duydum. Beni buralara gazeteciler ve medya patronları getirmedi. Ama öyle getirilenleri var. Ben halkın sevgisiyle geldim" ifadelerini kullandı.

Nihat Doğan'la o gece neler yaşandığı sorulmasına ise "Ben ince ayrıntıları konuşmayacağım. Nihat benim kardeşim. Suçlanan kişi benim. Ben farklı konudayım. Konuşmamı avukatlarım yasaklamıştı. Hatta beklide yarın zor duruma düşeceğim" dedi.

'ADIMI TECAVÜZCÜ COŞKUNA ÇIKARDILAR'

Suç duyurusunda bulunanları tanımadığını söyleyen Yıldızhan, "Suç duyurusunda bulunanları tanımıyorum. Bugün haberi yazanların çoğu erkeklerdi. Beni bir bayan suçladı. Beni yargılayacak olan da bayan... Beni bayan tutukladı. Düğmemi ilikledim. Her şeyi ifade ettim" diye konuştu.

Gazetecileri de eleştiren Yıldızhan, şunları söyledi: "Gerçekten üzgünüm. Ama ciddi şeyler yaparım. O yazıyı gözlerine sokarım. Ayıp çünkü herkesin ailesi var. Adımı tecavüzcü Coşkun'a çıkardılar. Biraz dikkat edin lütfen. Hiç mi hatırım yok? Olay belli olmadan önce infaz ettiniz. Ben ülkenin değer verdiği insanım. Ben sorumluluklarımı biliyorum. Ben sanatıma devam edeceğim. Kimse beni bitiremeyecek. Bu yazanları Allah'a havale ediyorum. Allah herkesin cezasını verir."

'KANALIM BANA İNANDI'

Sanatçı İzzet Yıldızhan, "Kendisine suç duyurusunda bulunan bayanlara karşı dava açmayı düşünüyor musunuz?" sorusuna karşılık, "Buna gerek yok. Konuyu uzatmıyorum. Ben aslında kanalıma çok teşekkür ediyorum. Belki yönetim bu haberlere inanıp programı kaldırabilirdi. Ama kişiliğimi ve beni tanıdığı için programı kaldırmadılar. Peki bunu yazanlar benim kişiliğimi bilmiyorlar mı? Benim çocuklarım büyüyorlar. Benim ailem sıkıntılı günler geçirdi. Ben yarın bazı şeyleri artık engelleyemeyebilirim. Belki ailemden biri bu haberi yazanları rezil edebilir" şeklinde konuştu.