BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,84
ALTIN 2.437,28
HABER /  GÜNCEL

Kendilerine çeki düzen versinler

Başbakan Recepe Tayyip Erdoğan, Hrant Dink kararına ilişkin hükümete yönelik eleştiride bulunan gazetecilere sert çıktı

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hrant Dink davasına ilişkin kararın ardından hükümete yönelik köşe yazarlarının eleştirilerilerine sert tepki gösterdi:

"Sağda solda, köşelerinde yazı yazanlar, hükümetimize konuşurken kendilerine çeki düzen versinler de öyle konuşsunlar"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Arena Spor Salonu'nda, Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi hak sahibi kura çekimi törenine katıldı. Törende konuşan Başbakan Erdoğan şu mesajları verdi:

HAKKARİ'DEKİ SALDIRIYI KINADI

Dün Hakkari'de sokak ortasında patlatılan bomba nedeniyle adeta ihanetten 21 yaşında bir öğrenci yavrumuz hayatını kaybetti, 3 güvenlik görevlisi ve 24 sivil de yaralandı. Zeki Yeşil'in babasını telefonla aradım ve başsağlığı mesajını ilettim.

Bu saldırı terör örgütünün nasıl bir gözü dönmüşlük içinde olduğunu gösterir. Akşam işinden evine dönen insanlarına arasında bomba patlatan zihniyeti kınıyorum.

DÜNYAYA ÖRNEK TEŞKİL EDEN PROJE

Bu proje dünyada örnek teşkil eden bir proje. Bu proje ödüllere layık görülen bir proje. 7,5 milyon metrekarelik bir alanda biz bu projeyi gerçekleştiriyoruz.

2005 Temmuz - 2006 Aralık döneminde burada 6500 gecekondunun yıkımını gerçekleştirdik. 30 bin kişinin tahliye çalışmalarını tamamladık. Burada oturan vatandaşlarımız bizlere zorluk çıkarmadı. 8152 konut inşa edeceğiz proje kapsamında. 3436'sı tamamlandı, diğerlerinin de inşası devam ediyor. Konutlarla birlikte 3 ilkokul, bir anaokulu, üç ticaret merkezinin de inşaatları tamamlandı.

YENİ BİR ANKARA

5 tane cami bu bölgede halkımızın hizmetine açıldı. Yeni bir Ankara genişlerken bu tür bir dönüşüm içerisinde farklı bir Ankara'yı Haziran Temmuz gibi bitirmiş olalım inşallah. Ankara'nın görüntüsünü değiştiriyoruz. Havaalanı ile şehir merkezine metro yapacağız. Bunun çalışmalarını başlattık.

100'ü aşkın ülkeye ziyarette bulunduk. Gittiğimiz bir çok ülkede havaalanı ile şehir merkezi arasına yüzlerce metrelik perdeleme yapıldığına şahit oldum. Sorardım 'Bu ne?' diye. Bunların içinde gürültü kirliliğine evet diyorum ama görüntü kirliliği dendiğinde orada duralım diyorum. Dünyanın her şehrinde havayolu ile gelen ziyaretçi havaalanı ile şehir merkezi arasındaki yolu görür. İlk izlenim orada görülür. Bu çirkin izlenimi böyle perdelemeyle kapatıyorlar dünyada. Esenboğa ile Kızılay arasındaki içler acısı tabloyu hatırlıyorsunuz değil mi?

GÖKÇEK'İN YÜZÜNE BÖYLE SESLENDİ

O gecekondular bir dünya başkentine yakışıyor muydu? Geçen hafta bu konutların yapıldığı yere gittim. Orada bir okula gittim. Giderken bizi bir yerlerden geçirdiler. Bir tarafta bu binalar, bir tarafta o malum yapılar. Dedim ki 'Melih bey süratle bunları da kamulaştıralım.'

Nasıl ki burada 10 bine yakın vatandaşımız bizi anlayışla karşıladıysa ben inanıyorum ki o binalarda oturanlar da bizi anlayışla karşılayacaktır.

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE VATANDAŞA ÜÇ TEKLİF

Üç teklifimiz var.
1 - Ya bizim yapılmış hazır konutlardan birine geçme
2 - Ben burada oturmak istiyorum derse orada yapılmakta olan konutları alır. Yapılana kadar biz kiralarını veririz
3- Ben ikisini de istemiyorum diyorsa, parasını istiyorsa, o zaman da parasını veririz.
Başkan oradan bakma bana bu işi çözeceksin.

"ANKARA İÇİN NE YAPTINIZ?"

Fırça darbeleriyle vitrin düzeltme derdinde olmadık. Kökten çözüyoruz problemi.
Biz laf üretmiyoruz, iş üretiyoruz. Bazıları Ankara'yı belli yıldönümlerinde hatırlarken, bazıları Ankara'yı marşlara, sloganlara hapsederken biz Ankara'yı bu ülkeye yakışır bir başkent haline getiriyoruz. On yıllarca 'Ankara'nın taşına bak, gözlerimin yaşına bak' dediler. Ya bırakın bunları Başkent Ankara'ya siz ne kazandırdınız? Tek parti iktidarında hem Ankara'yı hem ülkeyi yönettiniz. Peki Gazi'nin Ankara'sına ne kazandırdınız?

ONLAR İŞİN İSTİSMARINI YAPIYOR

Biz gideriz Moğolistan'da ta Türklerden kalma ilk yazılı anıtlara sahip çıkarız, biz gideriz Saraybosna'da atalarımızın mirasına sahip çıkarız, 81 vilayette tarihi eserleri bulur, tamir ederiz, Ankara'nın Hacı Bayram Velisi'ni biz hatırlarız. Samsun'da 19 Mayıs'ın hatırasına, Çanakkale'de şehitliklere biz sahip çıkarız ama onlar sadece işin edebiyatını, istismarını yaparlar. Ankara'nın taşına bak, gözlerimin yaşına bak. Bunlar bu. Biz Gazi Kemal'in işaret ettiği muasır medeniyetler hedefine doğru koşuyoruz.

KILIÇDAROĞLU'NUN TEKSAS VALİSİ'NDEN NE FARKI VAR

Yurtdışında kendi ülkesini şikayet eden bir ana muhalefet partisi genel başkanı olabilir mi? Maalesef Türkiye'de bak. Brüksel'de diyor ki: Dünyada cari açıkta bir numaradayız. Hapisteki gazeteci sayımız Çin'den fazla diyor. Türkiye'deki ekonomik iyileşmenin abartıldığını söylüyor. Bunları Brüksel'de yabancıların önünde söylüyor. Türkiye ile ilgili cahilce açıklamalar yapan Rick Perry ile bizim ana muhalefet partisi genel başkanı arasında ne fark var. Biri Teksas'ta yaşıyor, biri Ankara'da. Biri Teksas'tan Ankara'ya Fransız, biri Ankara'dan Ankara'ya Fransız.

ANKARA ARTIK MİYOP DEĞİL

Biz Ankara'nın köhnemiş ruhunu, sağır hantallığını, ağır bürokratik havasını değiştirdik.
Ankara'nın yüreği Uludere ile birliktedir. Ankara artık kendi sınırlarının ötesini göremeyen bir miyop değil. Yanı başındaki illere tepkisiz bir hipermetrop değil.

DİNK DAVASI DEHLİZLERDE KAYBOLMAYACAK

32 saatte yakaladık. Bu yürütmenin bu konu üzerinde bu konu üzerinde ne kadar hassas olduğunu, işi sıkı tuttuğunun bir ifadesidir. Sağda solda, köşelerinde yazı yazanlar, hükümetimize konuşurken kendilerine çeki düzen versinler de öyle konuşsunlar. Hiç kimse sanki hükümet yargılama yapıyormuş gibi faturayı hükümete kesmesin. Dink davasında da dosya kapanmamıştır, süreç tamamlanmamıştır. Temyiz aşamasında yargı şüpheleri giderecek, kamu vicdanını  rahatlatacaktır. Bunlar 12 Eylül müdahalesinden hesap soramazdı.

Ne Uludere'deki 34 vatandaşımızın ne de İstanbul'da sokak ortasında hunharca katledilen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Hrant Dink'in davası, geçmişte olduğu gibi Ankara'nın derin dehlizlerinde kaybolmaz kaybolamaz. Hiç kimsenin yaptığı yanına kar kalmaz. Hiçbir tezgah, hiçbir komplo, hiçbir provokasyon gizli kalamaz. 6 farklı dilde aynı ezgiyle, aynı duyguyla söylenen Sarı Gelin türküsünü, Şişli'de sıkılan kurşun susturamaz.

12 EYLÜL SORUŞTURMASI

Referanduma evet dediniz, yargıda 12 Eylül'ün hesabını soruyor. Yıllardır 12 Eylül'ü kendine siyasi ranta çevirenler, bugün neredeyse 12 Eylül'ün faillerine sahip çıkacak. Bütün oyunları bozuldu geldi kendilerini vurdu. Hiç endişe etmeyin, hiçbir suç karanlıkta kalmayacak, hiçbir cinayet faili meçhul kalmayacak. 

TEK PARTİ ZİHNİYETİ YAŞAM BULAMAYACAK

Biz burada olduğumuz sürece, biz nefes aldıp verdiğimiz sürece bu ülkede sivil dikta, PKK, KCK, BDP ve diğerlerinin faşizm özlemleri, ırkçılık özlemleri, ayrımcılık özlemleri, karşısında bizi ve aziz milletimizi bulacaktır. Millet demokrasiden geriye gidişe asla müsade etmeyecektir. Tek parti döneminin CHP zihniyeti, bu ülkede tekrar yeşerme imkanı bulamayacaktır.

FEZLEKEDEN KAHRAMAN ÇIKARMAYA ÇALIŞIYORLAR

CHP lideri hakkında fezleke hazırlandı. Bu fezlekeden bir kahraman çıkarmak için kampanya düzenlediler. Silivri'ye tiyatro diyorlar. Tiyatro Silivri'de değil, CHP grubunda. Kılıçdaroğlu'nun tam 13 tane fezlekesi var.