BIST 10.320
DOLAR 32,25
EURO 35,15
ALTIN 2.468,80
HABER /  GÜNCEL

Marmara'da tehlike geride kaldı

İstanbul'da şiddetli lodosun etkisiyle iki gemiyle çarpıştığı belirtilen Kayan 1 adlı kargo gemisi batma tehlikesi geçiriyor.

Abone ol

İstanbul'da bir kargo gemisi şiddetli lodosun etkisiyle iki gemiyle çarpıştı. Su alarak yan yatan kargo gemisi batma tehlikesi geçirdi. Ekiplerin müdahalesiyle gemi personeli tahliye edildi ve gemi batmaktan kurtarıldı.

 FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Ahırkapı açıklarında Sierra Leone bayraklı Kayan 1 adlı kargo gemisi, açıkta demirli iki gemiye çarptı. 86 metre uzunluğundaki gemi daha sonra Zeytinburnu açıklarına sürüklenerek su almaya başladı. Yan yatan gemiye ilk müdahele Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ekiplerinden geldi. Ancak, ekipler gemiye hava şartlarından dolayı müdahele etmekte zorlandı. Şiddetli lodos sebebiyle saatler süren çalışma sonucu mürettebat kurtarıldı. Gemideki suları tahliye etme çalışmaları sürüyor.

TEHLİKE GEÇTİ

Yapılan kontrolde geminin batma tehlikesi olmadığı belirlendi. Kaza Sabah Saatlerinde Meydana Geldi

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünden alınan bilgilere göre olay şöyle gelişti.

Saat 05.20 civarında Ahırkapı B7 demir bölgesine demirlemek üzere manevra yapan Sierra Leone bayraklı 85 metrelik ''Kayan 1'' isimli gemi, demirli vaziyette bulunan ''Slochterdiep'' ve ''Adria Blu'' isimli gemilere sürtünerek, deniz tehlikesine maruz kaldı.

İstanbul Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi tarafından, seyir, can, mal ve çevre emniyetini temin etmek için ''Kurtarma 3'' römorkörü ile 5 hızlı tahlisiye botu derhal olay mahalline sevk edildi.

''Kayan 1'' gemisi kaptanın 06.16'dan önce geminin makine dairesinin su aldığını beyan etmesi, ardından düzeltme yaparak ambardan su aldığını bildirip yardım istemesi üzerine ''Tahlisiye 3'' bariyer serme botu, ''Söndüren 7'' römorkörü, balık adamlar ve kurtarma uzmanı olay yerine sevk edildi.

Kazada, Hollanda bayraklı ''Slochterdiep'' ve Tanzanya bayraklı ''Adria Blu'' adlı kuru yük konteyner gemilerinde de hafif hasar rapor edildi.

İDO SEFERLERİ İPTAL

İstanbul'da şiddetli lodos yüzünden bazı İDO seferleri iptal edildi.Avrupa yakasında Bakırköy, Fatih ve Zeytinburnu sahillerinde kuvvetli lodos nedeniyle dev dalgalar oluştu. Lodos nedeniyle sahil şeridinde dalgalar kıyıyı dövdü.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre; lodosun hafif arasıra orta kuvvette, Marmara ve zamanla Kıyı Ege'de kuvvetli (30-50 km/s) olarak eseceği tahmin edildiği bildirildi.

İstanbul Boğazı'nda ve Marmara Denizi'nde hava muhalefeti yüzünden bazı vapur seferleri iptal edildi. Arabalı vapur seferleri de güçlükle yapılabiliyor.

İptal olan Deniz Otobüsü iç hat seferleri:

Bostancı - Kadıköy - Yenikapı - Bakırköy Hattı
Bostancı - Kabataş Hattı
Avcılar Seferleri
Araba Vapuru hatları iptal seferler:
Sirkeci - Harem Araba Vapuru Hattı
İptal olan Dış Hat Deniz Otobüsü ve Hızlı Feribot seferleri:
Kadıköy-Yenikapı-Bursa Deniz Orobüsü (13:00)
Bostancı-Yenikapı/Bandırma Deniz Otobüsü (12:00) Bursa-Yenikapı-Kadıköy Deniz Otobüsü (9:30)
Yalova/Yenikapı Hızlı Feribotu (9:00)
Bostancı-Kartal/Yalova Deniz Otobüsü (8:35)
Yenikapı/Yalova Hızlı Feribotu (8:30)
Armutlu-Armutlutk/Yenikapı-Bostancı Deniz Otobüsü (8:00)
Yalova/Yenikapı Deniz Otobüsü (7:30)
Bandırma/Yenikapı-Bostancı Deniz Otobüsü (7:30)