BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

19 Mayıs eleştirisine sert çıktı!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, milli bayramların kutlanmasına ilişkin değişiklik yaratan yönergeyle ilgili muhalefetin eleştirilerine ilk kez yanıt verdi

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 19 Mayıs törenlerindeki değişiklikle ilgili tartışmalara noktayı koydu.

Erdoğan, tartışmaların nedeni olan Milli Bayramlara ilişkin yönetmeliğin AK Parti hükümetinden önce hazırlandığını AK Parti'nin sadece yönetmeliği uygulamaya aldığını söyledi.

CHP'nin Milli Bayramların kutlanışına ilişkin genelgeyi eleştirmesini anlamsız bulduğunu belirten Başbakan Erdoğan, CHP'ye bu sözlerle yüklendi:

"Mustafa Kemal 13 Ekim 1923'te Ankara'nın başkent olmasını sağladı. Şimdi ben soruyorum onlara. Siz bunun üzerine ne kattınız. Gazi Mustafa Kemal'in emaneti başkent Ankara'ya siz ne kazandırdınız. 1940'larda tek parti idaresi altında hem Ankara'yı hem ülkeyi yönettiniz. Gazi'nin Ankara'sına ne kazandırdınız. Nerede bir eseriniz var. Gazi, buradan muasır medeniyet seviyesini hedef gösterdi. Siz ondan devraldığınız emaneti ne yaptınız. Nereden aldınız nereye taşıyorsunuz. Şimdi çıkmışlar bize 19 Mayıs törenleriyle ilgili bize hakaretlerle yükleniyorlar. 19 Mayıslarla, milli bayramlarla  ilgili yönergeyi bizden önce yapmışlar, biz yönergeyi sadece uygulamaya alıyoruz. Bunu farklı yöneler çekmeni de anlamı yok. Vatan ve millet sevgisini de sizden öğrenecek değiliz. Bizim 81 vilayetteki eserlerimiz bu topraklara olan aşkımızın tezahürüdü"