BIST 9.080
DOLAR 32,39
EURO 35,11
ALTIN 2.325,82
HABER /  GÜNCEL

15 günde kekemeliğe son

Kekemelodi kurucusu İsrafil Hancı, kekemelik sorunu yaşayan öğrencilere 15 günlük program hazırladı

Abone ol

Dünyada 6 ay ile 3 sene arasında değişen sürelerde tedavi edilebilen kekemeliği bulduğu tedavi yöntemiyle 15 günde düzelten Kekemelodi kurucusu İsrafil Hancı, kekeme bir öğrencinin doğru konuşmasını sağlamak için en uygun zamanın sömestre tatili olduğunu söyledi.

Uyguladıkları Kekemelodi yöntemi için 15 günlük bir sürece ihtiyaç duyulduğunu belirten Kekemelodi Genel Müdürü İsrafil Hancı, "Kekemelodi yöntemi ile kekemeliği bir hafta içinde giderebiliyoruz. Ancak öğrencinin konsantrasyonunu sağlamak ve öğrencinin kekemeliğin yan etkilerinden kurtulması 15 gün sürüyor" dedi.

Kekeme bir kişinin toplum içinde kendini psikolojik olarak rahatsız hissettiğini belirten Kekemelodi Genel Koordinatörü İsrafil Hancı, kekemelik, artikülasyon, tutukluluk veya hızlı konuşma gibi konuşma bozuklukları olanlara verilebilecek en güzel hediyenin öncelikle onların bu sorununu ortadan kaldırmak olduğunun altını çizdi.

Dünya nüfusunun yüzde 2'sinin konuşma bozukluğu çektiğini vurgulayan Genel Koordinatörü İsrafil Hancı, Türkiye'de resmi rakamlara göre 2 milyonun üzerinde kekeme olduğunu bu sayının büyük çoğunluğunun ise çocuklardan oluştuğunu da söyledi.

Kekemelik, artikülasyon, tutukluk ve hızlı konuşma gibi bozukluklar birçok hastalığı da beraberinde getiriyor. Kekemelik tedavisi, dünyada 6 ay ile 3 yıl arasında değişen sürelerde yapılabiliyor. Kekemelik üzerine birçok araştırması ve kitapları bulunan Kekemelodi Genel Koordinatörü İsrafil Hancı, bulduğu yöntemi kısaca "bilinç dışına müdahale" olarak özetliyor.
Kekemelodi yöntemi ile bugüne kadar 6 ile 60 yaş arasında 5 binin üzerinde öğrenci eğitildi. 6 ile 60 yaş arasındaki kişilere uygulanabilen bu yöntem ile bugüne kadar öğrencilerin yüzde 98'i normal konuşmayı başardı.

İstanbul'da üç şubesi bulunan Kekemelodi'nin İzmir, Antalya, Konya, Ankara, Erzurum, Samsun, Eskişehir, Bursa, Sakarya, Kocaeli, Tekirdağ gibi illerde de franchising şubeleri bulunuyor.

KEKEMELODİ YURT DIŞINDA

Azerbaycan Bakü'ye açılan yeni şubesinde ilk mezunları veren Kekemelodi 2012 yılında Avrupa ülkeleri ve Türki Cumhuriyetleri'nin yanında Denizli, Mersin, Gaziantep gibi illerde de şube açmayı planlıyor.