BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.470,96
HABER /  GÜNCEL

Kenan Evren: Beni yargılayın!

Anayasada darbeciler yargılanamaz hükmü var ama Evren yargılayın dedi.

Abone ol

Abbas Güçlü'nün Genç Bakış'ı bu gece başlıyor. Konuğu ise Kenan Evren olacak. Ancak Güçlü, Evren'le yaptığı söyleşinin bir bölümünü gazetedeki köşesine taşımış. Güçlü'nün "" başlıklı yazısından Evren'in iddialı sözlerini okuyoruz:

"Evren, 1961 Anayasası'nın çok iyi taraflarının bulunduğunu, ama o günün koşullarında Türkiye'ye lüks geldiğini söyledi.

(...)

Evren, yeni anayasa çalışmalarına yönelik olarak da "Anayasa değiştirmek kolay iş değil. Tartışılır, tartışılır öyle kalır!" dedi.

Gül'ün cumhurbaşkanlığı konusunda ise "Söylediği gibi davranırsa bir sorun olmaz" yorumunu getirdi.

Evren, en çarpıcı açıklamalarını ise türban ve dokunulmazlıklarının kaldırılması konusunda yaptı. "Kuranı Kerim'de saçların örtülmesi ve türban takılması konusunda tek kelime bulsunlar kendimi asarım" dedi.

HALK İSTERSE YARGILANALIM

Mevcut Anayasa'daki 12 Eylülcüler yargılanamazlar yönündeki maddenin kaldırılmak istenmesiyle ilgili olarak da, "Halka gidelim. Halka soralım. Hodri meydan. Halk isterse yargılanalım" şeklinde konuştu.

(...)

Evren, Türk halkının dini duygularının istismar edildiğine de dikkati çekerek, "Türbanı ben yasakladım. Özal serbest bıraktı. 12 Eylül döneminde bir tane bile imam hatip lisesi açılmadı. Türkiye'nin bugün bu noktaya gelmesinde benim hiçbir katkım olmamıştır. Ayrıca Türkiye Malezya olmaz" dedi.

(...)

Darbeci lafına gülüyor. "Biz mi istedik? Bizi o noktaya zorla ittiler" diyor ve ekliyor: "Darbeler dönemi bitti. Duyarlılıklar dile getirilir ancak artık darbe olmaz. Ama iki konuda çekincemiz var. Bölücülük ve şeriat. Bu iki durum meydana geldiğinde ya da gelme ihtimali olduğunda. Buyrun yapın denilmez."