BIST 10.656
DOLAR 32,24
EURO 34,97
ALTIN 2.437,13
HABER /  DÜNYA

A380 Türkiye’ye inemez

Dünyanın en büyük uçağına Türkler ilgi gösteriyor ama uçak Türkiye'ye inemez

Abone ol

Dünyanın en büyük yolcu uçağı A380’in ilk uçuşuna katılmak için 11 Türk yolcu bilet satın aldı. Adı açıklanmayan bir Türk işadamı ise uçağın süit koltuğunda seyahat edecek.

Airbus firmasının imal ettiği A380 tipi uçak, 25 Ekim’de Singapur-Sidney arasında ilk uçuşunu gerçekleştirecek. Bu tarihi ana tanıklık etmek isteyenler, ilk uçuşa katılabilmek için milyarları gözden çıkardı. Bir Singapurlu, 3 suit, 2 Business Class ve 1 ekonomi sınıfı kotluk alarak 56 bin dolar ödedi. Uçuş için ödenen en yüksek ücret ise 100 bin 380 dolar oldu. Tarihi uçuşun en genç yolcusu 22’nci doğum gününü, uçuş günü kutlayacak olan bir Amerikalı olurken, uçuşun en yaşlı konuğu 76 yaşında bir Kanadalı olacak. Uçuşa en çok sırasıyla, Avustralyalılar, Singapurlular, İngilizler, Amerikalılar, Almanlar ve Türkler ilgi gösterdi.

11 TÜRK BİLET ALDI

A380’in ilk uçuşuna katılmak isteyen 11 Türk yolcu, bu uçuş için bilet satın aldı. Adının gizli kalmasını isteyen bir Türk işadamının ise toplam 12 adet suit koltuk bulunan uçağın bir suit koltuğunu satın aldığı öğrenildi. Bu arada, 29 Ekim’de Türkiye’ye geleceği ve Türk Hava Yolları’na tanıtılacağı ileri sürülen A380’in, Türkiye’deki hiçbir havalimanına inmesinin mümkün olmadığı belirtildi. Yetkililer, Türkiye’deki havaalanı altyapılarının bu büyüklükteki bir uçağın inişine imkan tanımayacağını belirterek, “Uçağın inmesi için uygun pist yok. İnmiş olsa bile yolcuların uçaktan için ne uygun merdiven ne de körük var” dediler.

Kaynak: Akşam