BIST 9.464
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.492,53
HABER /  GÜNCEL

Kemal Kılıçdaroğlu ifadeye çağrıldı

Kemal Kılıçdaroğlu hakkında son dakika haberler geldi. Bilal Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ifadeye çağrıldı.

Abone ol

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili son dakika gelişme yaşanıyor. Kılıçdaroğlu, Bilal Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla ifadeye çağrıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bilal Erdoğan'a "Hakaret" ettiği iddiasıyla hakkında açılan davada tebligatla ifadeye çağrıldı. Mahkeme, Kılıçdaroğlu'nun 2 Aralık tarihinde Ankara'da ifadesinin alınmasına karar verdi. 

KEMAL KILIÇDAROĞLU HAKKINDA İDDİANAME DÜZENLENDİ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan şikayetinden vazgeçtiği için Kılıçdaroğlu hakkında Erdoğan’a hakaret yönünden başlatılan soruşturma takipsizlik kararı ile sonuçlanırken, Bilal Erdoğan şikayetinden vazgeçmediği için Kılıçdaroğlu hakkında 4 aydan 2 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi.

2014'TEKİ KONUŞMA GEREKÇE GÖSTERİLDİ

O dönemde Başbakan olan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İstanbul Atatürk Havalimanı’nda Cumhurbaşkanlığı seçiminden 5 gün önce 5 Ağustos 2014 tarihinde yaptığı konuşmada kendilerine hakaret ettiği gerekçesiyle yaptığı suç duyurusu sonuçlandı.