BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,57
ALTIN 2.495,59
HABER /  GÜNCEL

Son dakika Türkiye Irak'a mı giriyor bakan 'hazırlıklı olun'

TÜRKİYE sınırı geçip Irak'a mı girecek. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık A Haber kanalında son dakika açıklamalar yaptı. Bakan Işık 'hazırlıklı olun' dedi.

Abone ol

MUSUL'da yaşanan sıcak gelişmelerüzerine Türkiye sınıra büyük bir sevkiyat başlattı.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık da canlı yayında son dakika haberleri verdi. Bakan Işık 'sevkiyatı Genelkurmay organize ediyor' dedikten sonra 'Her ihtimale hazırlık yapmak durumundayız' dedi. Şu anda sınıra Çankırı'daki birlikler sevkedilirken ihtiyaç halinde ek sevkiyatlar gündemde.

A HABER CANLI YAYININDA AÇIKLADI

Milli Savunma Bakanı Işık, A Haber ekranlarında Murat Akgün'e yaptığı açıklamada şunları söyledi;

-"Bölgemizde önemli gelişmeler var. Bir taraftan Türkiye'nin içerisinde çok ciddi bir terörle mücadele var, diğer yandan da sınırımızın hemen diğer tarafında önemli gelişmeler var. Bütün bu gelişmelere hazırlıklı olmak açısından yapılan bir çalışma bu. Türkiye her türlü ihtimale önceden hazırlık yapmak durumunda, bu hazırlıkların bir parçası."

TÜRKİYE GEREKENİ YAPAR

-Irak ile temaslar devam ediyor. Türkiye'nin kırmızı çizgileri var o çizgiler aşılırsa Türkiye yapması gerekeni yapacaktır. Musul'un demografik yapısını değiştirecek gelişmeler Türkiye'nin kırmızı çizgisidir. Bu arada Türkiye tabii ki gereken hazırlığı yapıyor. Terör tehditlerine asla müsade etmeyeceğiz. Türkiye olarak her ihtimale hazırız.

Türkiye'nin kırmızı çizgilerinin korunmasını hedefliyoruz. Bu sevkiyat Genelkurmay Başkanımızın bir çalışması detaylarını paylaşamayız.

Şİİ MİLİSLERİN MUSUL VE TELAFER'E GİRMESİ

- Musul operasyonunu fırsat bilerek yabancı unsurların terör örgütlerinin burada zemin kazanacak hiçbir gelişmeye Türkiye müsade etmeyecek. Bölgenin yabancısı olan ve çatışamları körükleyecek bir duruma müsade etmeyeceğiz. İnsanların kendi toprağını kendisinin savunması önemli. Musul'un DEAŞ'tan temizlenmesini istiyoruz. Türkiye gelişmeleri yakından takip ediyor.

RUSYA HALEP'E GİRERSE...

-Bizim baştan beri tavrımzı belli. Suriye küresel güçlerin çatışma alanı olamaz. Üzerinde ısrarla durmamız gereken Suriye'deki problemin barışçı yollarla çözümü. Türkiye olarak bunu yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. İsteğimiz bu işe barışçıl bir çözümün bulunması.  İnsani durum Halep'te kötüleşirse bu durumdan kimsenin çıkarı olmayacak. Buna Rusya'da dahil. Bu noktada Türkiye amaçlarının gerçekleşmesi için tüm paydaşlarıyla görüşüyor.

YPG VE PYD OLMAMAK ŞARTIYLA

-Rakka'da yapılacak operasyon bir anda RAkka'da DEAŞ'ın temizlenmesi için topyekün bir harekat olmayacak. Öncelikle izolasyon yapılacak. NATO Savunma Bakanları toplantısında PYD ve YPG unsurlarının kullanılmaması şartıyla Türkiye'nin gereken desteğini vereceğini söyledik. ABD'yi bu noktada ısrarla cesaretlendiriyoruz. PYD ve YPG'ye mahkum değilsiniz diyoruz. Bu durum bölgede kalıcı barışın sağlanmasınada katkı sağlar.

MÜNBİÇ'TEKİ PYD UNSURLARI

-Münbiç kesinlikle boşaltılacak. PYD ve YPG güçleri orada barınmayacak.