BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

Kemal Gürüze sapık pankart!

Kemal Gürüz'e polis bir pankartı sordu o ise sapıkça olarak nitelendirdi. İşte Gürüz'ün Ahmet Hakan'a söyledikleri;

Abone ol

İNTERNETHABER

Eski YÖK Başkanı Kemal Gürüz, 28 Şubat sürecini darbe olarak nitelendirmenin yanlış olduğunu savundu. Gürüz, Cumhuriyet mitinglerinde açılan bir pankart için de sert konuştu. Gürüz'e göre o pankart sapık bir ruh dünyasının işareti!

Eski YÖK Başkanı Kemal Gürüz, CNN TÜRK'te Ahmet Hakan'ın sorularını cevapladı. Cumhuriyet mitinglerinde "ordu göreve" pankartıyla aynı karede görüntülenen ve bu nedenle bir takım çervereler tarafından sert biçimde eleştirilen Gürüz, o pankartın kendisiyle özdeşleştirilmesinden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Askeri darbelere karşı olduğunu söyleyen Gürüz, 28 Şubat sürecini ise darbe olarak kabul etmediğini söyledi.

İşte Gürüz'ün canlı yayındaki sözleri;

"MENDERES KIVRANIYORDUR"

A.H: Şu anda AKP'de Menderes'i seviyor.

K.G: Şimdi herhalde rahmetli Menderes, mezarında kıvır kıvır kıvranıyordur. Onların şeyini duydukça. Mümkün değil! Menderes batılı bir insan, hataları yok mu var tabii! Mesala ezanı tekrar Arapça'ya çevrilmesi. Hiç anlamadığı bir dilde ezan okunması.

"DEMİREL GİBİSİ YOK"

Sayın Demirel olmasaydı 60'lı yıllarda sorunların altından kalkılamazdı. Ona karşı çok büyük sayfım var. Evet Demirelciyim. Çok büyük sayfım var Sayın Demirel küresel bir değerdir. Yani dünyada onun gibisi çok az kaldı. Türkiye'nin ondan mahrum kalması, şu andaki sorunlarında nedenidir.

Son seçimlerde oyumu CHP'ye verdim. Bu seçimlerde de oyumu CHP'ye cereceğim.

"28 ŞUBAT SÜRECİ DARBE DEĞİLDİR"

28 Şubat Anayasal düzen içinde yapılmış bir işlem. 28 Şubat süreci en ilginç tarafı ise şu! Şimdi şu dinci dediğimiz yani İslamcı neyse A babası Necmettin Erbakan. Necmettin Erbakan, orada eğitimle ilgili bir sürüyü şey var. Çevik Bir bana yazı gelan yazmış. Şimdi bakın size birşey söyleyeceğim.

"O PANKART SAPIKÇA"

O fotoğrafı biliyorum, F tipi basında sıksık yer alan bir fotoğraf. Şimdi arkada bir grup açmış, sonradan bu konu mahkemeye de gitmiş. Galiba geçenlerde ben hapishaneye alınmadan önce mahkemede bunda hukuku aykırı bir durum görmemiş.

Böyle büyük mitinglerde bu tür sapık provakasyonlar, sapık küçük guruplar olabilir.

A.H: Sayın Gürüz bir saniye. Bunu sapık bir girişim olarak mı görüyorsunuz?

K.G: Evet

A.H: Güzel... Bundan sonra sorun yok yani.

K.G: Eee daha ne diyeyim!

(Karşılıklı gülüşmeler)

A.H: Güzel... Bundan sonra sorun yok yani. "Ordu göreve" pankartını sapık bir girişim olarak değerlendirdiğinizi söylediğiniz andan itibaren konuşacak birşey kalmıyor.  

K.G: İktidarlar milletin oyuyla gündeme gelir.