BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  POLİTİKA

Yılmaz Anavatan kapısında

Anavatan Partisi’nin eski Genel Başkanı Mesut Yılmaz, yarın eski partisine gidecek. Peki ama neden?

Abone ol

ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER-ÖZEL

ANKARA- 3 Kasım 2002 seçimlerinden sonra siyasetten ve ANAP Genel Başkanlığı görevinden ayrılan ancak bu dönem yeniden milletvekili seçilerek siyasete geri dönen Mesut Yılmaz’ın eski partisi ile ilişkisi sık sık tartışılır oldu. Ancak Yılmaz, aylardır liderliğini yaptığı eski partisi ile resmi bir ilişki kurmamıştı. Yılmaz, 6 yılı aşkın bir süre sonra yarın saat: 13.00’te eski partisinin kapısından ilk kez girecek.

Yılmaz’ın uzun bir süre liderliğini yaptığı ANAP’a yapacağı bu ziyaret, Erkan Mumcu’nun istifası sonrasında ANAP Genel Başkanı seçilen Salih Uzun’a ‘hayırlı olsun ziyareti’ olacak. Mesut Yılmaz, kongrede seçilmesi için destek verdiği Uzun’u makamında ziyaret ederek, kutlayacak. Yılmaz’a eski genel başkanlardan Nesrin Nas ve eski ANAP’lı bakanlardan Yılmaz Karakoyunlu da eşlik edecek.

Mesut Yılmaz, ‘Sayın Uzun, seçileli uzunca bir süre oldu. Bir kutlama zirayeti yapmayı arzuluyordum ama ben yoğun programımdan fırsat bulup, kutlama ziyareti gerçekleştiremedim. Ancak fırsat bulabildik. Ayrıca benden sonra göreve gelen Nesrin Nas da böyle bir ziyareti arzu ediyordu. Birlikte bu ziyareti gerçekleştireceğiz” dedi.