BIST 10.046
DOLAR 32,30
EURO 34,68
ALTIN 2.408,14
HABER /  GÜNCEL

Kelle alan müdüre dava

Bir öğretmen ve müdür arasındaki "türban" tartışmaları mahkemeye taşındı. Davalı öğretmen tehdit edildiğini iddia ediyor.

Abone ol

Eskişehir'de görev yaptığı okulda başörtülü öğrencileri sınava almadığı için tehdit edildiğini öne süren öğretmen soluğu mahkemede aldı. İl Milli Eğitil Müdür'ü hakkında dava açılırken, öğretmen iddiasında ısrarlı!

Eskişehir'de, geçen yıl yapılan açık lise sınavında salon görevlisi olan ve türbanlı öğrencileri sınava almayan öğretmene, baskıda bulunup görevini yaptırmamak için direndikleri öne sürülen İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı, Şube Müdürü ve Okul Müdürü ile hakaret ve tehditte bulunduğu iddia edilen İl Milli Eğitim Müdürü'nün yargılanmalarına başlandı.

Tutanak tutum
Uyarıya direnen bazı öğrencileri salondan çıkardığını belirten Yıldız, ancak kısa sürede dönen iki öğrencinin diğer sınıflarda türbanlıların sınava alındığını söylediğini belirtti. Bu sırada yanına gelen Yoldaş'ın da yeni yönetmelik uyarınca Danıştay kararının geçersiz olduğunu belirtip "Ben senin amirinim. Ben söylüyorsam alacaksın" dediğini anlattı. "Kanunsuz emri uygulamak suç" diye yanıt verince Yoldaş'ın telefonla aradığı Özcan’ın da benzer şeyler söylediğini belirten Yıldız, görevi aksatmamak için öğrencileri sınava alıp tutanak tuttuğunu belirtti.

'Kellenizi alırım'
Tutanağı teslim edip kayıt altına almasını istediği Azade’den olumsuz yanıt aldığını belirten Yıldız, şöyle devam etti:
"Tutanaklara evrak numarası vermeyen ve üç gün oyalayan Azade, Dindar’ın beni çağırdığını söyledi. Eğitim-İş Sendikası Temsilcilik Başkanı Hacer Çoban ve Özlem Burak ile tutanağı alıp Dindar’ın yanın gittik. Dindar, Teftiş Kurulu Başkanı'nın bulunduğu odasında bizi 'Siz mi benim kellemi almaya geldiniz, ben mi sizlerin kellesini alayım' diyerek karşıladı. Daha sonra 'Sizin başörtüsüyle sorununuz ne? Niye okul müdürünü sıkıştırıp duruyorsunuz? Ortada Danıştay kararını bertaraf eden yönetmelik var. Bu sınavlar örgün eğitim kapsamında değil. Sistem yüzünden bu vatandaşlar inançları gereği okuyamamış, 40 yaşını geçmiş kadınının başını mı açacaksınız. Hoşunuza gitmeyen hukuki düzenlemeleri uygulamama gibi bir hakkınız yok' dedi. Teftiş Kurulu Başkanı da benzer sözler sarf etti. Bu gerekçelerin haklı temellere dayanmadığını söylediğimizde Dindar, 'Kafanı koparırım senin. Sen çok konuşma, buna kararı biz veririz. Ben al diyorsam alacaksın. Ben senin amirinim' dedi ve odayı terk etmemizi söyledi."