BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,64
ALTIN 2.411,15
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Kaydı olmayana SBS müjdesi!

Yarın ve pazar günü ilk defa SBS yapılacak. Ama 500 bin öğrenci kayıt yaptıramadı. Bakanlık da son dakika müjdesi verdi.

Abone ol

Yarın ve Pazar günü yapılacak sınava kayıt yaptırmayan yada kaydı çıkmayan öğrenciler, il milli eğitim müdürlüklerine başvurarak kendileri için açılacak ek sınıflarda SBS’ye girebilecekler.

Seviye Belirleme Sınavı (SBS) bu yıl ilk kez yapılacak. Ancak 500 bine yakın öğrenci sınav için kaydını yaptıramadı. Kaydını yaptıranların da kaydı gözükmüyor... Bu karışıklıklar nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilere ek şans tanıdı.

Bu yıl 6 ve 7'nci sınıflar olmak üzere toplam 1 milyon 982 bin 347 öğrencinin katılacağı SBS’ye 500 bine yakın öğrenci kayıt yaptıramadı. 

Milli Eğitim Bakanlığı, kayıt yaptırmasına karşın bazı nedenlerle kayıtları gözükmeyen öğrenciler için ek sınıf açacak.

Kayıtları çıkmayan ve mağdur olan öğrenciler il milli eğitim müdürlüklerine başvurarak aynı durumdaki öğrenciler için açılacak sınıflarda SBS’ye girebilecek.

Söz konusu adaylar için, herhangi bir sorun yaşanmaması amacıyla tutanak da tutulacak.

Söz konusu kapsamda çeşitli nedenlerle kayıt yaptıramayan öğrenciler de yarın sınavdan önce milli eğitim müdürlüklerine başvurarak sınava katılmak istediğini bildirecek.

Bu öğrencilerde açılan ek sınıflarda SBS’ye girebilecekler. Bakanlık, bu uygulama ile SBS mağduriyetini önlemeyi planlıyor.

SBS 6. sınıflar için yarın saat 10.00’da, 7. sınıflar için ise Pazar günü saat 10.00’da yapılacak.