BIST 10.046
DOLAR 32,37
EURO 34,75
ALTIN 2.413,15
HABER /  GÜNCEL

PKKnın katlettiği 17 çocuk!

17 çocuk anneleri ve babalarıyla katledilmişti. Onlar bugün anıldı...

Abone ol Mardin'in Ömerli ilçesine bağlı Pınarcık köyünde 20 Haziran 1987 tarihinde terör örgütü PKK'nın katlettiği 30 kişi mezarları başında anıldı.

Teröristlerce katledilen 17'si çocuk 6'sı kadın 30 kişiyi anmak amacıyla köy meydanında tören düzenlendi. Pınarcık köyü meydanında düzenlenen anma törenine çevre köylerden de çok sayıda kişi katıldı.

Ömerli Kaymakamı Barış Demirtaş törende yaptığı konuşmada, devlet ve millet düşmanlarının artık gizlenmeye gerek duymadığını, fikirlerini, kinlerini ve zehirlerini demokrasi ve hukuk düzeni adı altında apaçık olarak ortaya döktüklerini söyledi.

Türk milletinin birliğine, bütünlüğüne ve vatanına saldıranların tam olarak teşhis edilemezse geleceğin karanlık olacağını ifade eden Demirtaş, ''Terör ve terörden kaynaklanan kaos ortamının yarattığı olumsuzlukları çok yakından yaşamış olan halkımız, daima ve her durumda terör ve terör örgütlerinin karşısında olmuştur. Bunu, Pınarcık köyü döktüğü kanla ispatlamıştır'' dedi.

İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Yücel Ayan da terör örgütü PKK'nın 21 yıl önce saldırı düzenlediği Pınarcık köyünde yaşamaktan başka suçu olmayan kadın ve çocukları hunharca öldürdüğüne dikkat çekti.

Teröristlerin evleri yaktığını, hayvanları ise telef ettiğini söyleyen Ayan, ''Kimse Türk ulusuna silah zoruyla bir şey kabul ettiremez. Kimse Türk ordusuna kafa tutamaz. Çünkü biz değil koçlara, değil gelinlere, değil askerlere, biz hepimiz yüreklerimize kına yaktık, vatana kurban olalım diye'' dedi.

Köy Muhtarı Bedirhan Öztep de hiçbir suçu olamayan kadın, çocuk demeden insanları öldürenlerin insanlığından şüphe etmek gerektiğini kaydetti.

Kimsenin terörden fayda görmediğini ifade eden Öztep, şöyle dedi:

''Biz Türk, Kürt, Laz, Çerkez ve daha birçok kökenden gelen vatandaşlar olarak Türkiye Cumhuriyeti'ni oluşturan bir bütünüz. PKK terör örgütü bizi birbirimize düşürerek ülkeyi bölmeye çalışmaktadır. Gelin bir bütün olup bu hain örgüte karşı birlikte mücadele edelim. Terör örgütüne, yardakçılarına sesleniyorum, bir gün yardakçılık yaptıkları namlular kendilerine dönecektir.''

Mardin 70. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Tayyar Süngü, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Alaattin Katı, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ve vatandaşların katıldığı anma töreninde vatandaşlarca terörü lanetleyen sloganlar atıldı.

Törene katılanlar teröristlerce katledilenleri mezarları başında anarak dualar okudu ve karanfiller bıraktı.