BIST 10.046
DOLAR 32,31
EURO 34,63
ALTIN 2.409,42
HABER /  DÜNYA

Ortadoğuda savaş tamtamları

New York Times yazdı İran karıştı. Times'a göre, İsrail olası İran saldırısı için tatbikat yaptı.

Abone ol İsraillilerin bu ay başında İran'ın nükleer tesislerine olası bir saldırı için orduyu hazırlamak amacıyla bir tatbikat yaptığını yazdı.

Amerikalı yetkililere dayandırılan haberde, ordunun olası saldırıya hazırlanması amacıyla haziran ayının ilk haftasında düzenlenen tatbikata 100'den fazla F-16 ve F-15 savaş uçağının katıldığı belirtildi.

İkmal uçaklarının da dahil edildiği tatbikatta İsrail ile İran'daki uranyum zenginleştirme tesisinin bulunduğu Natanz arasındaki yaklaşık 1500 kilometre uzaklığa eş değer uçuş yapıldığı da belirtilen haberde, ABD Savunma Bakanlığından bir yetkilinin de, "bu tatbikatın, İsrail'in Tahran ile yürütülen diplomatik çabaların sonuç vermemesi halinde olası bir saldırıya hazır bulunduğu yönünde bir mesaj olduğu" şeklindeki sözlerine de yer verildi.

İran ise, bu habere tepki göstermekte gecikmedi. İranlı din adamı Ahmed Hatemi, bugünkü cuma hutbesinde, İsrail'in İran'a saldırması halinde İran'ın karşılığının "korkunç" olacağını söyledi.

"Başta İsrailliler olmak üzere, düşmanlar ve ABD'deki yandaşları kuvvete başvurmanın peşindeyse, suratlarına korkunç bir darbe alacaklarından emin olsunlar" diyen Hatemi, İran'a düşmanca yaklaşanların pişman olacağını da kaydetti.