BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,08
ALTIN 2.470,85
HABER /  GÜNCEL

Hırvatların Türk el kitabı

El ele ya da omuz omuza yürüyen iki Türk erkeği görürseniz sakın onları eşcinsel sanmayın. Hırvatların el kitabında bakın neler yazıyor.

Abone ol

Hırvat basını, İsviçre maçı ve Arsenal-Galatasaray UEFA finalinde yaşanan olayları örnek göstererek Türkleri, İngilizlerden sonra en fanatik ikinci taraftar grubu ilan etti.

Hürriyet'in haberine göre Türkleri tanıtmaya yönelik ayrıntılı rehber hazırlayanlar bile var. İşte Hırvatistan’da yayın yapan Javno adlı haber portalının genç kadın muhabiri Gorana Banjeglav’ın gözünden Türk taraftarları...

İYİ DOSTLUK İÇİN Türk erkeklerini sık sık, el ele ve omuz omuza yürürken görebilirsiniz. Ancak bu davranışları onların eşcinsel oldukları anlamına gelmiyor. Türkler erkekleri bu davranışı iyi dost olduklarını belirtmek için sergilerler.

SORULMAYACAK SORU Türklere sorulabilecek en zor soru "Avrupa’ya mı, yoksa Asya’ya mı ait olduklarıdır." Eğer böyle biri soru yöneltme hatasına düştüyseniz karşı taraf size tarihi ve kültürel bilgiler eşliğinde uzun bir nutuk çekecektir haberiniz olsun.

DİK DİK BAKARLAR Türk erkeklerinin, Batı kültüründen farklı olarak "dik dik" ve "uzun uzun" bakma gibi davranışları vardır. Bu bakış, size saldıracakları anlamına gelmesin. Sadece sizi ilginç gördükleri için öyle bakmaktadırlar.

YARATICI KÜFÜR Türkler taraftarları futbolla ilgili birçok yaratıcı küfüre sahip.

YANLIŞ HAREKET Bizde "Okey, tamam" anlamına gelen parmakla halka işareti, Türkiye’de "Sen bir eşcinselsin" anlamına gelmektedir. Türk erkekleri, bu işareti büyük bir aşağılama kabul eder.

BUNU YAPMAYIN Baş parmağınızı işaret ve orta parmağınızın arasından geçirmek Türkler için en büyük aşağılanma hareketlerinden biridir.

YANLIŞ ANLAMAYIN Baş parmağı havaya kaldırmak otostop çektikleri anlamına gelir, farklı bir şey aklınıza getirmeyin.

BİRAYI SEVERLER Türklerle dost olabilmek için zorlayıcı bir süreçten geçmek zorundasınız. Çünkü onlar İngilizlerden son en fanatik taraftar gruplarına sahipler. Eğer bir Türkle arkadaş olmayı başardıysanız bilmeniz gereken en önemli söz "Bira"dır.